We zaten er al op te wachten: de aankondiging van het tweede seizoen van Westworld. Even waren we bang dat het niet meer ging komen, maar gelukkig heeft HBO het bevestigd.

Article continues after the ad

Vergelijking met Game of Thrones

Een van de redenen dat er onzekerheid bestond over het vervolg van Westworld waren de kijkcijfers die na de eerste aflevering toch ietwat afnamen. De HBO-serie werd groots opgezet en aangekondigd en de vergelijking met Game of Thrones werd veelvuldig gemaakt. Afgezien van de centraal staande thema’s seks en geweld zijn er inderdaad meer overeenkomsten tussen de series.

Tot in detail

Net als Game of Thrones is het budget voor Westworld enorm en beide series hebben een fanschare die elk detail van de serie tot op de bodem wil uitzoeken. HBO’s Casey Bloys ziet het als een sport om elke zondagavond (dan wordt Westworld in de VS uitgezonden) op Twitter te zitten om de theorieën van de aanhangers op de voet te volgen.

Westworld

Westworld gaat over het gelijknamige pretpark, waarin het Wilde Westen tot in detail is nagemaakt. Het park, waar bezoekers naartoe gaan om alles te doen wat in de normale wereld niet mag, wordt bevolkt door eng menselijke robots die vreemd gedrag beginnen te vertonen. De cast van Westworld bestaat uit onder anderen Anthony Hopkins, Evan Rachel Wood, Ed Harris, James Marsden en Sidse Babett Knudsen.