De kogel is door de kerk. Robert Pattinson gaat van sex symbol naar Bat symbol, zo schrijft het Amerikaanse filmplatform Variety, dat nu echt zéker weet dat de oud-Twilight-hunk Batman gaat spelen!

En dan hebben we 't uiteraard over die aankomende The Batman-film van Matt Reeves, die in 2021 moet uitkomen. Variety schrijft met zekerheid, maar meldt er wel bij: "bronnen zeggen dat het nog niet zeker is, maar Pattinson is absoluut de top choice". Studio Warner Bros. moet nog reageren, maar ontkent ook niets. 

Article continues after the ad


Jongste Bats ooit

Met zijn 32 zou Robert de jongste Bruce Wayne op het witte doek gaan spelen. En hoewel Pats de laatste jaren wat vaker in arthouse-films opduikt, was hij in het verleden natuurlijk een box office-kanon door de Twilight-franchise, waarin hij vampier en tienermeisjesmagneet Edward Cullen speelde. Ook zijn vertolking van Cedric Diggory ('Carlo Kannewasser') in Harry Potter and the Goblet of Fire spreekt nog altijd tot de verbeelding. 


Concurrentie

Sinds het bericht van Variety gonst het in andere media van de geruchten. Klopt dit namelijk wel? Maakt Armie Hammer nu opeens géén kans meer (zoals we eerder nog dachten)? The Hollywood Reporter denkt dat Armie nog steeds kans maakt, net als Aaron Taylor-Johnson. Deadline noemt ook nog X-Men: Dark Phoenix-acteur Nicholas Hoult als serieuze kanshebber. Robert staat echter bij iedereen bovenaan! 

We houden je uiteraard op de hoogte!