Het regent en niet zo’n beetje ook! Onder het mom van: we doen een keer iets romantisch, hebben we de vijf meest iconische zoenscènes in de regen voor je uitgezocht.

Article continues after the ad

5. Match Point

We trappen af met de zoen tussen Nola en Chris in Match Point. Laat het maar aan regisseur Woody Allen over om de perfecte zoenscène in de regen neer te zetten. Als ie-dan ook nog eens twee bijzonder knappe acteurs tot zijn beschikking heeft, kun je ons wegdragen.

4. At World’s End

Nummertje 4 is Pirates of the Caribbean: At World’s End. Zoenen in de regen is voor watjes. Zoenen in een orkaan, terwijl je zwaardvecht met een stel ondode koraalpiraten en je ex-gijzelnemer jou en de liefde van je leven helpt trouwen, dat is pas vet. 

3. Four Weddings and a Funeral

Wie kent ‘m niet. Na jarenlang getrouwtrek kiezen Charles en Carrie eindelijk voor elkaar. Ondanks dat Charles letterlijk drie meter verderop woont, bezegelen de twee hun belofte met een kus in de regen.

2. Spider-Man

Uiteraard mag de Spider-Man-kus niet in het lijstje ontbreken. Behalve dat de ondersteboven-kus een heus begrip is geworden, vindt de scène ook nog eens plaats in de regen. Onpraktisch als de pest, maar het ziet er wel goed uit. Verdiend op nummer 2. 

1. The Notebook

Filmliefhebbers wisten dat-ie ging komen: op nummer 1 staat uiteraard de zoenscène tussen Allie en Noah in The Notebook. Het is zonder twijfel de beroemdste regenkus ooit. Het zag er zo goed uit, dat de makers maar meteen hebben besloten om het als poster voor de film te gebruiken. En terecht.