The Big Bang Theory stevent af op alweer de elfde seizoensfinale en het belooft een bijzondere te worden. Hoofdpersonage Sheldon (Jim Parsons), van wie je je al in de eerste aflevering moeiteloos kon voorstellen dat-ie nooit aan de vrouw zou komen, stapt in de laatste aflevering van dit seizoen in het huwelijksbootje met ‘zijn’ Amy (oké, geen major bombshell, maar toch). CBS heeft alvast een klein voorproefje voor de fans.

Article continues after the ad

Star Wars-tintje

De zender heeft een reeks foto’s van the big day onthuld, waarop te zien is hoe de cast zich klaarmaakt voor de feestelijke dag. Behalve dat te zien dat Amy (Mayim Bialik) een bijzonder moderne (ahum…) bruidsjurk zal dragen, zien we ook dat Amy’s ouders (American Horror Story’s Kathy Bates en goochelaar Raymond Joseph Teller) en Sheldon’s moeder (Laurie Metcalf) en broer (Jerry O’Connell) aanwezig zullen zijn op het huwelijk. Een ander opmerkelijk figuur op de beelden is -acteur Mark Hamill, Luke Skywalker in de filmreeks. Welke rol hij voor zijn rekening neemt, blijft een verrassing.

Hobbels

Over de bruiloft, die acht jaar na Sheldon en Amy’s eerste date plaatsvindt,  onthult producent Steve Holland dat niet alles van een leien dakje zal gaan. “Er zijn de nodige ups en downs. De personages zullen enkele onverwachtse, maar uiteraard vermakelijke hobbels over moeten.” 

Aftellen!

De seizoensfinale van The Big Bang Theory is op 10 mei te zien op de Amerikaanse televisie. In Nederland lopen we twee weken achter, dus ook hier kan het aftellen beginnen. Het twaalfde seizoen van de serie, dat later dit jaar van start gaat, wordt mogelijk het allerlaatste seizoen van de succesvolle sitcom.