Chris Evans neemt officieel afscheid van zijn 8-jarige Captain America-bestaan. Vandaag heeft hij zijn laatste scènes opgenomen en hij sluit de dag af met een emotionele tweet.

More content below the advertising

Hij schrijft: "Officieel klaar met filmen van Avengers 4. Het was op zijn minst een emotionele dag. Het was een eer om deze rol gedurende de laatste acht jaar te spelen. Aan iedereen vóór de camera, achter de camera en in het publiek: dank je wel voor de herinneringen. Voor eeuwig dankbaar." Ook zonder Chris' Captain America gaat de Marvel Cinematic Universe gewoon door

De 37-jarige acteur heeft eerder gezegd dat hij niet van plan is om weer in Marvel-films te gaan spelen na Avengers 4. "Je wil van de trein afstappen, voordat ze je eraf duwen", zei hij. We zagen Chris voor de eerste keer als Steve Rogers in 2011 toen hij in Captain America: The First Avenger speelde, waarna hij nog in 8 andere Marvel-films voorbijkwam. Het is nu even afwachten hoe hij precies afscheid neemt van de rol. Laten we hopen op het scenario 'de zonsondergang tegemoet rijden' en niet 'langzame dood dankzij bittere vijand.' Hoe dan ook: we zullen The Captain missen en dat gevoel wordt gedeeld op Twitter.

Avengers 4 is vanaf 26 april 2019 te zien in de bioscoop.

More content below the advertising

Het is alweer 8 jaar geleden dat Harry Potter en de Relieken van de Dood deel 2 in de bioscoop draaide. Feeling old? Aangezien er een hoop kan gebeuren in 8 jaar, vroegen we ons af wat de Harry Potter-cast in de tussentijd allemaal beleefd heeft.

Daniel Radcliffe (Harry Potter)

Niet lang nadat Daniel Radcliffe zijn tovenaarskloffie aan de beukwilg hing, scoorde hij de hoofdrol in de horrorfilm The Woman in Black. Een aardige film, maar bij lange na niet zo succesvol als de Harry Potter-films. Helaas voor Daniel Radcliffe deed ook Victor Frankenstein weinig bioscoopkassa’s rinkelen. Toch behoefte aan een dosis Harry? Dan zijn Swiss Army Man en Now You See Me 2 betere opties.

More content below the advertising

Rupert Grint (Ron Wemel)

Na afronding van de Harry Potter-films leek het er lange tijd op dat Rupert Grint genoeg had van acteren. Sterker nog: hij twijfelde zelfs tijdens de opnames al over zijn carrière! Gelukkig bedacht onze Ron Weasley zich echter toch nog. Inmiddels kun je de ginger acteur onder meer zien in de actiecomedy Moonwalkers en het drama Charlie Countryman. Ook krijgt hij een rol in de nieuwste serie van M. Night Shyamalan: Apple.

Emma Watson (Hermelien Griffel)

Ook Emma Watson leek acteren eventjes vaarwel te willen zeggen; zo besloot ze te gaan studeren. Dat brains kweken en schitteren op het witte doek echter prima samengaan, bewees ze als Belle in de live-action-versie van Beauty and the Beast. Een rol die haar op het lijf geschreven leek te zijn! Andere films waarin Hermelien een rol wist te scoren, zijn onder meer: The Perks of Being a Wallflower, This is the End en Regression. O, en duim vooral met ons mee voor die rol in de Black Widow-film!

Tom Felton (Draco Malfidus)

Ah, Draco, wat wilden we graag een hekel aan je hebben in Harry Potter, maar wat vonden we dat lastig… Nee, dan je rol in Rise of the Planet of the Apes. Daar was je wel echt een loeder! Het zal echte Tom Felton-fans echter niet deren. Zij kunnen hun blonde adonis inmiddels ook terugzien in het derde seizoen van The Flash. Hem in real life bewonderen, is trouwens ook mogelijk. Tom Felton komt namelijk gezellig naar Dutch Comic Con!

Matthew Lewis (Marcel Lubbermans)

Een overzicht van Harry Potter-acteurs is ten slotte natuurlijk niet compleet zonder Marcel Lubbermans. Hij transformeerde in de films van klungelig jochie tot redder van de dag – compleet met bijbehorende hunky looks. Ondanks zijn heldhaftige optreden, heeft acteur Matthew Lewis na Harry Potter eigenlijk nog weinig aan zijn cv kunnen toevoegen. Gelukkig hebben we nog wel twee valide opties voor je kunnen vinden: The Syndicate en Me Before You.

Dat we Harry Potter hier bij Superguide ook niet zijn vergeten, blijkt wel als we een blik werpen op onze nieuwtjes. Wist je bijvoorbeeld dat arme Hagrid bijna niet meer kan lopen? En vergeet ook die Harry Potter-game Wizards Unite niet. Mooie gelegenheid om tussen het films kijken door eens een luchtje te scheppen!

Het blijft maar lekker gaan met die horror-reboots! Nadat we eerder al konden melden dat Final Destination terugkomt, mag je je misschien ook wel verheugen op een nieuwe Leprechaun-film. Althans, dat is de grote wens van Darren Bousman, een van de makers van Saw.

More content below the advertising

Een Ierse kabouter in Amerika

Regisseur Darren Bousman betrad Twitter om aan de wereld kenbaar te maken dat hij droomt van een Leprechaun-reboot. Hij richtte zich daarbij direct tot het entertainmentbedrijf Lionsgate en pitchte direct maar even de plot: Leprechaun stapt in een tijdmachine om af te reizen naar de Colorado Gold Rush, het hoogtepunt van de Amerikaanse goudkoorts. Darren Bousman sluit af door te zeggen dat hij wacht op een belletje van Lionsgate.

Me pot o' gold!

Leprechaun is een serie horror-films. Het begon in 1991 met Leprechaun, waarin de moordlustige Ierse kabouter Lubdan letterlijk over lijken gaat om zijn gestolen goud terug te krijgen. De laatste van de acht films stamt uit 2018. Deze Leprechaun Returns speelt zich 25 jaar na het origineel af, maar kon helaas op flink wat meer kritiek rekenen.

De zesde Final Destination-film

Zoals gezegd, is Darren Bousman een van de mannen achter de Saw-films. Zijn collega's lieten eerder al weten dus wel brood te zien in een reboot van Final Destination. Inmiddels weten we al iets meer over dit project, zo wordt het een 're-imagining' genoemd door Hollywood Reporter. Dat betekent dat deze zesde film geen sequel zal zijn en er dus ook geen oude bekenden hun opwachting maken.