Bridgerton

De filmset van de sexy Netflix-serie Bridgerton kan weer worden opgebouwd. Na twee keer stil te zijn gelegd door coronagevallen kan de cast en crew opnieuw aan de slag. Goed nieuws voor de grote schare fans, die niet kunnen wachten tot dit zwoele kostuumdrama verder gaat in seizoen 2.

Hete kerst

Of het nu de mode uit de negentiende eeuw is, de geñante schandalen of de nietsverhullende seksscènes: toen het eerste seizoen Bridgerton tijdens kerst 2020 online kwam, vergat menig Netflix-abonnee spontaan de kalkoen uit de oven te halen. Deze dramaserie waarin de edele dame Daphne Bridgerton (Phoebe Dynevor) het hof gemaakt wordt door de zeer begeerde vrijgezel Simon Basset (Regé-Jean Page) werd naar schatting door 63 miljoen huishoudens gekeken.

Er ligt flink wat druk op de schouders van seriemaker Chris van Dusen, zeker nu de productie van de serie al tweemaal moest worden stilgelegd. Tegen Variety zegt hij: “Door het coronavirus liepen we vertraging op, maar we zijn er weer. Ik ben nu bezig met de montage van de eerste paar afleveringen en die zien er fantastisch uit.” Wie er precies waren getroffen door het virus, is onbekend.

Article continues after the ad

Deltavariant

Bridgerton wordt gefilmd in het Verenigd Koninkrijk, waar op dit moment ook wordt gewerkt aan de Game of Thrones-prequel House of the Dragon. Ook het werk aan die serie moest worden stilgelegd door een coronageval, wat waarschijnlijk alles te maken heeft met de deltavariant die in die regio flink huishoudt. Het tweede seizoen Bridgerton is gebaseerd op het tweede boek van de serie, geschreven door Julia Quinn. Hierin draait het niet meer om Daphne Bridgerton, maar om haar broer Anthony (gespeeld door Jonathan Bailey) die zijn ware liefde hoopt te vinden.

We kennen hem nog uit het eerste seizoen, waarin hij nogal wat gedoe had met zijn minnares. Van Dusen belooft dat de nadruk zal liggen op dienstbaarheid en eer, dus we zijn benieuwd welke spannende keuzes Anthony in het nieuwe seizoen maakt. In ieder geval keert de hunk van het stuk Simon Basset niet terug, tot groot verdriet van velen. Het is het laatste seizoen waarin Van Dusen de touwtjes in handen heeft. Voor de al aangekondigde derde en vierde seizoenen is dat aan Jess Brownell.

 

Tien minuten durende seksscènes

Hopelijk verschijnt Bridgerton seizoen 2 in de winter, want de soms wel tien minuten durende bedscènes uit het eerste seizoen zorgden in menig huishouden voor een meevaller op de energierekening. Tot die tijd kun je je eventueel storten op matige maar sexy Sex/Life, de Netflix-serie die laatst onder vuur lag door het gebruik van een penis-prothese.

 

 

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.