Het nieuwste seizoen American Horror Story mengt twee seizoenen door elkaar, en schenkt er nog een radioactief sausje overheen… Ben je klaar voor AHS: Apocalypse?

Article continues after the ad

De titel van het nieuwe seizoen American Horror Story is ‘Apocalypse’, oftewel een duur woord voor het einde van de wereld. We kunnen de titel vrij letterlijk nemen want het regent in de korte trailer atoombommen.

Bekende gezichten

Alsof nucleaire verwoesting niet eng genoeg is, komen er ook nog wat bekende griezels uit de geschiedenis van AHS voorbij. We zien glimpsen van de ‘Rubber Man’ uit Murder House, en verschillende heksen uit het derde seizoen (Coven). Wat er precies speelt wordt... absoluut niet duidelijk! Wel zagen we eerder al dat Satan himself een grote rol speelt in Apocalypse, nadat de duivel zich in het demonische ‘moordhuis’ al had vertoond.

De trailers zijn een beetje verwarrend, omdat AHS-bedenker Ryan Murphy eerder zei dat het achtste seizoen niet echt een politieke dimensie zou hebben, zoals het zevende seizoen (Cult). De nadruk ligt veel meer op de bovennatuurlijke elementen, zoals we die zagen in Murder House en Coven. 

Een nucleaire holocaust is natuurlijk niet vrij van politieke elementen, dus voorlopig tasten we in het duister. Zien we een club heksen die zijn opgesloten in een ‘murder schuilkelder’? Of bouwt de serie juist op náár het vallen van de bommen?

De antwoorden komen gelukkig vrij snel: het achtste seizoen American Horror Story is vanaf 18 september te zien op FOX.