Er zijn dit jaar al heel wat goede horrorfilms- en series uitgebracht. Het achtste deel in de belachelijke Leprechaun-reeks, Leprechaun Returns, gaat daar waarschijnlijk niet bij horen.

De film is geen remake, maar een direct vervolg op de originele film uit 1993. Helaas is hoofdrolspeler Warwick Davis niet van de partij.

Poster

Vorige week kregen we al een voorproefje van de film. Lionsgate plaatste twee posters op Twitter.

Article continues after the ad

Karakters

In Leprechaun Returns keert Mark Holtons karakter Ozzie Jones weer terug. Helaas hebben de filmmakers Jennifer Aniston niet kunnen overtuigen (joh!) om terug te keren. Het lukte de maker van het Halloween-vervolg wel om Jamie Lee Curtis te casten. De film was dan ook een doorslaand succes in de bioscoop. Of Leprechaun Returns dit succes kan evenaren? Doe eens een gok.

De films

In de eerste film ging de Leprechaun op een goud-zoekende moordtocht. De film (tevens het debuut van Jennifer Aniston) kreeg geen goede recensies, maar er werd toch een gevolg gemaakt. Daarna hadden de filmmakers de smaak te pakken: ze maakten nóg meer. Zo was in deel 5 & 6 de Leprechaun opeens rapper... like what? Na het zesde deel in 2003 stopte Davis met de horrorreeks.  

Leprechaun: origins

In 2014 bereikte de reeks zijn dieptepunt. Iedereen haatte de film en de meeste fans waren helemaal klaar mee. Met Leprechaun Returns probeert Syfy de eer te herstellen. Of dit gaat lukken is nog maar de vraag… oordeel zelf:

Leprechaun Returns is vanaf 11 december te zien in de bioscoop.

Wij hebben een lijst met 8 horrorfilms die volgens ons wel een remake verdienen.