Er zijn dit jaar al heel wat goede horrorfilms- en series uitgebracht. Het achtste deel in de belachelijke Leprechaun-reeks, Leprechaun Returns, gaat daar waarschijnlijk niet bij horen.

De film is geen remake, maar een direct vervolg op de originele film uit 1993. Helaas is hoofdrolspeler Warwick Davis niet van de partij.

Poster

Vorige week kregen we al een voorproefje van de film. Lionsgate plaatste twee posters op Twitter.

More content below the advertising

Karakters

In Leprechaun Returns keert Mark Holtons karakter Ozzie Jones weer terug. Helaas hebben de filmmakers Jennifer Aniston niet kunnen overtuigen (joh!) om terug te keren. Het lukte de maker van het Halloween-vervolg wel om Jamie Lee Curtis te casten. De film was dan ook een doorslaand succes in de bioscoop. Of Leprechaun Returns dit succes kan evenaren? Doe eens een gok.

De films

In de eerste film ging de Leprechaun op een goud-zoekende moordtocht. De film (tevens het debuut van Jennifer Aniston) kreeg geen goede recensies, maar er werd toch een gevolg gemaakt. Daarna hadden de filmmakers de smaak te pakken: ze maakten nóg meer. Zo was in deel 5 & 6 de Leprechaun opeens rapper... like what? Na het zesde deel in 2003 stopte Davis met de horrorreeks.  

Leprechaun: origins

In 2014 bereikte de reeks zijn dieptepunt. Iedereen haatte de film en de meeste fans waren helemaal klaar mee. Met Leprechaun Returns probeert Syfy de eer te herstellen. Of dit gaat lukken is nog maar de vraag… oordeel zelf:

Leprechaun Returns is vanaf 11 december te zien in de bioscoop.

Wij hebben een lijst met 8 horrorfilms die volgens ons wel een remake verdienen.

More content below the advertising

Speelgoedgigant Hasbro maakte deze week op de mega-Toy Fair in New York bekend dat Bumblebee toch géén prequel is op Michael Bays Transformers-films. Nee, het is een reboot van de hele franchise!

More content below the advertising

Toch opmerkelijk: eerder gingen we er met zijn allen vanuit dat Bumblebee, dat zich afspeelt in 1987, een prequel was op alles van Michael Bay (die Bumblebee wél mede produceerde). Er zaten ook genoeg subtiele hints in die refereerden aan zijn Transformers-verhalen.
 

 

Hoe dan?

Misschien dacht Paramount Pictures na de deceptie die Transformers: The Last Knight heet, dat de franchise wel toe was aan een, euhm, frisse start. Wel raar dat je dat blijkbaar past beslist nadat Bumblebee een hit bleek. Sommige critici noemden het zelfs de beste Transformers-film ooit!  

Sequel

Dit plotselinge nieuwe Transformers-filmuniversum dendert overigens lekker door. Bumblebee krijgt namelijk een sequel. Hierin wil regisseur Travis Knight de relatie tussen Charlie (Hailee Steinfeld) en ‘Bee verder uitdiepen.
 

Na Avengers: Endgame (die bijna zeker 3 uur duurt), moet ook horrorkraker IT: Chapter Two eraan geloven: de huidige versie van de film tikt al bijna de 3 uur aan.

More content below the advertising

Dat zegt althans een twitteraar die bij één van de test screenings mocht zijn. Neem het dus met een korreltje zout. Alhoewel: verschillende media pikken het verhaal nu op, dus dat geeft deze beste man wat meer credibility.
 

 

Slechter dan 1

Ook zegt hij nog even doodleuk dat het eerste deel uit 2017 beter is. Maar, er is nog hoop. Deze versie is al “pretty good”, maar er moet volgens deze man nog wel het nodige veranderen om ‘m nog beter te maken. Hmmm, we zijn érg benieuwd. Sowieso gaan er na test screenings nog de nodige minuten af, maar bereid je in ieder geval voor op een vrij lange zit.

Losers Club 2.0

Zoals Stephen King-fans waarschijnlijk al weten, maken we in het IT-boek niet alleen kennis met de tienerversies van de Losers Club. Het verhaal speelt zich namelijk ook deels in de toekomst af. 27 jaar later om precies te zijn. Grote namen als James McAvoy en Jessica Chastain spelen in Chapter Two de oude versies Bill en Beverly (en dit is de volledige cast). De club keert weer terug naar Derry, de plek waar alle ellende begon...
 

 

Helaas moeten we nog flink wat maanden wachten op de glorieuze terugkeer van terrorclown Pennywise (Bill Skarsgard). IT: Chapter Two draait pas in september in de bios.