In De rijdende rechter, wordt vervolg gaat Jetske op bezoek bij twee spraakmakende types uit De rijdende rechter die veel stof deden opwaaien. Mevrouw Boekkooi dacht recht te hebben op een gratis achteruitrijcamera voor haar scootmobiel en mevrouw Halmans werd knettergek van een brommend geluid in haar huis.

Article continues after the ad

Diva Wil Boekkooi spande in De rijdende rechter iedereen voor haar karretje. Ze heeft flink lopen afdingen bij de aankoop van haar scootmobiel, want ‘ze is al zeker twintig keer in Turkije geweest’ en weet immers best hoe dat gaat. Wanneer er even later een glimmende actiefolder op de deurmat valt van scootmobieldealer Quingo, schiet ze uit haar slof. Zij heeft toch zeker ook recht op die gratis achteruitrijcamera?! De altijd rechtvaardige Mr. Reid (en alle trouwe kijkers) zagen dit iets anders.  

En herken je mevrouw ‘brom’ Halmans nog? In haar Maastrichtste jaren 40-huis hoorde ze sinds enkele jaren een brommend, zenuwslopend laag geluid. Ze wist zeker dat het van haar buurman kwam. ‘Ik leef in een hel, al twee jaar’, vertelde ze in tranen. Slapen deed ze nauwelijks. Alleen met een sjaaltje en wat geitenwollensokken was het geluid enigszins te dempen. 

Het ergste? Niemand geloofde haar. Totdat Mr. Reid de held uit kwam hangen. Het werd professioneel aangepakt: haar gehoor werd getest, geluidsexperts werden ingeschakeld en mevrouw Halmans hield een dagboekje bij. Wat bleek? Het geluid was er wel degelijk. 

Rest ons twee vragen. Slaapt mevrouw Halmans intussen zonder sjaaltje om haar hoofd? En kan mevrouw Boekkooi nu veilig achteruitrijden?