Bij de release van iedere nieuwe horrorfilm wordt er ongegeneerd met hyperbolen gestrooid. Ook door ons. Mensen die weglopen uit de zaal, misselijke bioscoopbezoekers, klagende gasten: jullie hebben het natuurlijk allemaal al gehoord.

Article continues after the ad

Hartslagmeter

Nou, de mensen achter horrorsensatie Hereditary hebben daad bij woord gevoegd en een stel bioscoopgangers voorzien van Apple Watches met hartslagmeters. De resultaten daarvan zijn nu in kaart gebracht. En die liegen er niet om. De twintig deelnemers zitten de eerste vijftien minuten op een zachte zeventig per minuut, maar na dertig minuten verdubbelt dat al. De piek komt rond de 90 minuten met een hartslag van 164PBM. 

De resultaten zie je hieronder.

Ok, exacte wetenschap is het misschien niet, maar laten we het zo zeggen: de grafiek vertoont veel overeenkomsten met onze eigen Hereditary-ervaring. Die overigens ALLES behalve teleurstelde - maar daarover later meer!

Hereditary

Nadat hun grootmoeder is overleden, komt het idyllisch gezinnetje Graham steeds meer te weten over de mysterieuze en angstaanjagende geheimen van hun voorouders. Zoals in iedere verdienstelijke horrorsensatie loopt de situatie steeds verder uit de hand. De trailer is in ieder geval huiveringwekkend.

Hereditary draait vanaf 14 juni in de bioscoop.