Zat jij vroeger achter je NES knoppenrammend steden met de grond gelijk te maken in Rampage? Dan hebben jij en Dwayne ‘The Rock’ Johnson iets gemeen. De worstelkolos komt volgend jaar met een verfilming van het arcade-spel. Kijk hieronder alvast de trailer.

Article continues after the ad

King Kong..?

Johnson speelt Davis Okoye; een man die mensen liever op afstand houdt, maar een speciale band heeft met een zilverrug gorilla genaamd George. Na een gefaald genetisch experiment veranderd de zachtaardige mensaap echter in een woedend, gebouwslopend monster. 

Het is aan Davis om de dag te redden en zijn oude buddy er weer bovenop de krijgen. 

Steden zijn overrated

Wat volgt is een stedenvernietigend gevecht, waarbij straat noch hoogbouw gespaard wordt. George is namelijk niet het enige misbaksel dat tierend rondrent door het Noord-Amerikaanse continent. Kortom: verwacht dus net als in de game een hoop sloopgeweld.

Cast & regisseur

Naast The Rock, zullen ook Jeffrey Dean Morgan (The Walking Dead), Naomie Harris (Skyfall) en Joe Manganiello (Magic Mike) een rol hebben in de film. De regie is in handen van Brad Peyton, die ook rampenfilm San Andreas op zijn naam heeft staan. 

Rampage verschijnt in april 2018 in de bioscopen.