Henny Huisman was jaren geleden een van de gezichten van RTL 4. Maar in 2002 kwam daar een einde aan, toen de Soundmixshow plaats moest maken voor Idols.

“Ik ben jaren boos geweest omdat ik het via via moest horen", aldus Huisman in gesprek met De Telegraaf. De presentator die vooral bekend stond als gezicht van de Soundmixshow, is niet blij met de manier waarop hij weg is gegaan. "De Soundmixshow werd vervangen door Idols, maar hij had niet de ballen om dat te zeggen.”

Huisman heeft het over toenmalig RTL-baas Leo van der Goot. “Uiteindelijk heb ik zelf om mijn ontslag moeten vragen. Toen kwam hij binnen met een Idols-petje op zijn hoofd. Hij wees erop en zei:’Je begrijpt het zeker wel’.” Huisman heeft geen contact meer van Van der Goot en werd kort na zijn ontslag aangenomen bij de EO.

Article continues after the ad

Hier maakte hij een paar programma’s, zoals Henny zoekt God, waarin hij met Christenen het gesprek aanging. In Huize Huisman deed hij verslag vanuit Bonaire. En dan was er nog Korenslag, waarin zangkoren vochten om de titel ’beste koor van Nederland'. Maar ook bij de EO bleef Huisman niet aan. In 2010 verliet hij de omroep vanwege religieuze meningsverschillen.