Henny Huisman bij Musical gala 2020
Source
Beeld: BrunoPress

Henny Huisman was een van de populairste presentatoren van eind vorige eeuw. Maar over de nieuwe generatie programmamakers is het televisie-icoon een stuk minder te spreken!

Geen blad voor de mond

Komende week keert Henny Huisman terug op televisie. Hij maakt zijn comeback in Een Programma over de Jaren Negentig, een nieuwe docuserie van de VPRO waarvan de titel weinig aan de verbeelding overlaat. Om alvast in de stemming te komen, gaf de voormalig presentator van kijkcijferkrakers als De Mini Playbackshow een uitgebreid interview met De Telegraaf. En daarin neemt Huisman geen blad voor de mond!


‘Dit ben jij niet’

Als Henny Huisman wordt gevraagd of zijn presentatiestijl nog wel bij deze tijd past, antwoordt hij fel: “Over de Mini-playbackshow heb ik weleens gehoord: ’dat zou de zus van Jan Smit (Monique Smit, red.) graag willen doen’. Dat zal ze wel willen, maar dat kan ze niet. Klaar. Ik heb haar uitgelegd waarom ze mijn toestemming niet krijgt: ’dit ben jij niet’.

Article continues after the ad

Geen spijt

Ondanks deze felle uithaal aan het adres van Monique Smit, ziet Henny Huisman zichzelf niet als een zure oude man. “Het is een verkeerd beeld dat ik thuis aan het jammeren ben, omdat ik denk dat ik alles beter zou doen”, verklaart Huisman. Spijt heeft de zelfverklaard Stranger Things-kenner dan ook niet: “Ik ben niet zo’n terugkijker, alles heeft me wel wat geleerd.”

Een Programma over de Jaren Negentig is vanaf donderdag om 21:40 uur te zien op NPO 3.