Marco Borsato en Henny Huisman

Henny Huisman heeft zich deze week in weekblad Weekend uitgelaten over de affaires van Marco Borsato. De voormalig presentator van de Soundmixshow zou er al jaren alles over weten.

Article continues after the ad

De presentator laat ook direct weten dat er nog wel meer verhalen zijn over de zanger die nog niet iedereen weet. “Ja, er komt nog meer aan. Ik weet van alles, al heel lang, maar wat moest ik tegen Marco zeggen? Doe niet? Dan zou hij denken: waar bemoei je je mee?”

Einde goede imago

Henny Huisman noemt het 'jammer' dat Marco op deze manier zijn imago naar de knoppen heeft geholpen. "Het ideaalbeeld is weg. En teksten van zijn liedjes slaan op zijn eigen situatie, zoals Dromen Zijn Bedrog. Marco gaat de geschiedenis in als een hartstikke goede zanger, maar wel een vreemdganger.” En dat maakt Marco niet zomaar goed, denkt Henny. “Dit is dodelijk. Je kunt het zo zien: iemand is heel goed, tot hij zijn vrouw vermoordt. Dan is het een moordenaar. Het laatste wat je doet overheerst.”

Vermoedens

Het is alleen maar de vraag hoe serieus we Henny moeten nemen (helemaal met dit liedje nog vers in ons geheugen). Hij vermoedt namelijk ook alleen maar dat Marco (naast de affaires met iemand van zijn fanclub en iemand in zijn directe omgeving) iets zou hebben gehad met zangeres Maan. “Nou ja, hij is voornamelijk met meiden die ook iets kunnen. Ik kan het niet bevestigen, maar het zou me niet verbazen. Wat ik daarvan denk? Dom, en ze is ook nog heel jong.” Juist... en dat zegt iemand die 'alles' weet.