Char Margolis en Henny Huisman

Het levend TV-monument Henny Huisman heeft geen goed woord over voor medium Char Margolis, de vrouw die van 2002 tot en met 2010 op RTL 4 te zien was met haar paranormale show. Volgens Henny zat ze maar lukraak wat in de rondte te spuwen en was ze een charlatan.

Article continues after the ad

Het bekende en beruchte tv-medium, dat vorig jaar nog in het nieuws kwam door een groot persoonlijk verlies, roept vast nog wel de nodige herinneringen op - ze was jarenlang een fenomeen op de Nederlandse tv. Veronica Magazine dook in de nieuwe editie, die vanaf vandaag in de winkels ligt, in de wereld van de paranormale tv-sterren: waar zijn ze gebleven?

Char...latan

You can't spell Charlatan without Char, vindt Henny. "Die had tijdens opnames gewoon oortjes in. Dan werd haar door de redactie allerlei onzin ingefluisterd, wat zij vervolgens klakkeloos de Nederlandse huiskamers in blies." Ook Astro TV-achtige shows trekt Henny niet. "Dat vond ik verschrikkelijk. ‘Blijft u vooral bellen.’ Och, daar werd toch misbruik gemaakt van veel hulpbehoevende mensen. Echt foute televisie."

Henny is zelf niet vies van mediums

Ondanks de felle Char-kritiek gelooft Henny wel degelijk in andere paranormaal begaafden. Zo is hij goed bevriend met paragnost Henk de Gier. Ook had de levende legende als negenjarig jochie een soort openbaring. Hij zag het silhouet van Maria in een park in Zaandam. Hij nam het ook mee naar zijn tv-werk, dat paranorale. Vlak voor de opnames van de Miniplaybackshow werd 'ie geregeld geholpen door een mental coach, die hem door ‘handoplegging’ energie gaf. “Hij gaf mij dan ook nog een knipoog of stak zijn duik omhoog, en dan wist ik: het wordt een goede uitzending.

Wat doet Char nu?

Char is trouwens ook nog steeds als een malle energie aan het stralen. Ze woont tegenwoordig met haar chihuahua’s in het dorpje Franklin in de VS en vult haar dagen met optredens tijdens lunchbijeenkomsten in een Grieks restaurant.

 
Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.