Henny Huisman bij Musical gala 2020
Source
Beeld: BrunoPress

De afgelopen dagen was de spanning te snijden tussen tv-coryfee Henny Huisman en 'zijn niet zo waardige opvolger' Monique Smit. Achteraf blijkt het te gaan om een storm in een glas water: Henny bedoelde het namelijk helemaal niet zo! 

Article continues after the ad

Dat maakt hij duidelijk op Radio Veronica.

Ruzie in medialand

De presentator deelde dit weekend een behoorlijke sneer uit aan Monique Smit. Volgens hem zou zij namelijk totaal niet geschikt zijn om zijn oude programma de Mini-playbackshow onder het stof vandaan te halen. "Dat zal ze wel willen, maar dat kan ze niet. Klaar. Ik heb haar uitgelegd waarom ze mijn toestemming niet krijgt: 'dit ben jij niet'", aldus de ervaren presentator. Nou, dat liet Monique niet zomaar over zich heen komen.

Uit verband gerukt

Al snel volgden nieuwsberichten dat Henny Monique maar 'talentloos' vond en dat hij haar niets aan vond. Niets van waar, aldus Henny. "Dat heb ik helemaal niet gezegd. Ik zei alleen: 'Ze is niet zo geschikt voor dat programma'." Ook het feit dat hij het haar zelf heeft laten weten, is flinke onzin. "Ik had een interview gegeven aan De Telegraaf en toen hadden we het over de juiste man of vrouw op de goede plek. Toen kwam dit verhaal - dat is denk ik een jaar of vier geleden - ter sprake gekomen." 

Het ware verhaal

Wat er dan wel gebeurd is? "Ik moest een prijs overhandigen in een programma van de TROS en daar waren Monique en Jan Smit ook. Toen kwam haar producer of haar manager naar voren en die zegt: 'Ik wil je even waarschuwen, want zij gaat straks voor de camera vragen dat zij graag de Mini Playbackshow zou willen presenteren en wat jij daarvan vindt", legt de tv-maker uit. "Toen zei ik: 'Dat kan ze beter niet vragen, want ik vind haar niet zo geschikt voor dat programma.' Dat is het. Ik heb haar er nooit over gesproken, maar die producer dus wel."

Nouja, wat het ook is... we hopen maar dat het snel weer overwaait!