Henk en Chantal in MAFS

Married at First Sight stortte Henk in een nachtmerriehuwelijk met Chantal, maar de zanger laat zich niet kisten. Henk trad deze week in het huwelijksbootje met zijn vriendin Katja, en vertelde daarover in de Shownieuws-podcast. Een gezellig gesprek over koetjes en kalfjes werd het niet! Henk had best wat kritiek op Married at First Sight.

Tegen Bart van Ettekoven en Dyantha Brooks was Henk niet echt enthousiast over de populaire datingshow. Hij heeft gekeken naar het afgelopen seizoen: “Natuurlijk, we waren hartstikke nieuwsgierig! Er gebeurde best weinig; ze hebben het dit seizoen netjes gedaan. Er is niemand gekoppeld aan iemand die totáál niet bij ze past.”

Zelf is hij niet meer helemaal overtuigd van het programma, waarin wetenschappers proberen om ideale partners te matchen. “Ze kunnen er 1000 wetenschappers op loslaten; als die bekende ‘klik’ er niet is op het eerste moment, dan zie ik het niet meer goedkomen.”

Article continues after the ad

Luister ook onze podcast Bankplakkers met kijktips en het laatste nieuws:

LLDL werkt beter dan MAFS

Van Ettekoven vroeg Henk gekscherend naar zijn “psychologische trauma” na MAFS, maar daar kon hij niet zoveel mee. “Ik heb geen psychologisch trauma; ik zou niet weten waarover. Mediatraining hebben we niet gehad, en de ene persoon staat sterker in zijn schoenen dan de ander. 1,4 miljoen kijkers hebben 1,4 miljoen meningen. Ik heb me altijd voorgenomen om nergens op te reageren, want je kunt het nooit iedereen naar de zin maken.”

Achteraf gezien denkt Henk dat de makers van MAFS de kandidaten beter wat meer kunnen begeleiden. “Ik denk dat ze daar meer zorg aan kunnen dragen. We zitten inmiddels in seizoen 6, en de makers weten inmiddels wat er kan gebeuren qua meningen. Ik kijk tegenwoordig naar Lang Leve de Liefde, en daar gebeuren ook rare dingen, maar het is vaker succesvol dan Married at First Sight.” Op zich is dat correct, maar het gaat bij Lang Leve de Liefde óók heel vaak heel erg fout!

Nieuw seizoen MAFS

De voorbereidingen voor een nieuwe reeks Married at First Sight zijn in volle gang. Carlo Boszhard zoekt kandidaten, en roept vooral mannen op om mee te doen. Volgens de presentator is er een heus mannentekort bij de aanmeldingen, waardoor de matches soms helemaal verkeerd uitpakken.

Tegelijkertijd denkt Martien Meiland er óók over om zich op te geven. Als dát geen kijkcijfersucces wordt!