The Passion 2021 KRO-NCRV
Source
Beeld: KRO-NCRV

Afgelopen juni maakte de EO bekend dat de omroep stopte met The Passion. Maar helemaal in lijn met het Paas-thema is het televisie-evenement nu al toe aan een wederopstanding!

Bijbels

Na tien jaar kondigde de EO aan dat zij niet langer zouden optreden als coproducent van The Passion. Volgens de omroep kostte het te veel tijd en aandacht om het televisie-evenement ieder jaar te organiseren. Maar liefhebbers van The Passion hoeven zich geen zorgen te maken: ook volgend jaar zal het Bijbelse muziekspektakel gewoon doorgaan!

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Wij hebben leuk nieuws voor jullie.... #tp21

Een bericht gedeeld door KRO-NCRV (@kro.ncrv) op


‘Universeel verhaal’

The Passion zal in 2021 te zien zijn bij KRO-NCRV. Een logische keus, want deze omroep was als coproducent al eerder betrokken bij het jaarlijkse muziekspektakel. “Het is het belangrijkste levensbeschouwelijke tv-programma bij de publieke omroep. Dat moeten we koesteren, dus blijven wij dit als KRO-NCRV brengen”, verklaart directievoorzitter Peter Kuipers.

Article continues after the ad

The Passion 2021

Door de uitbraak van het coronavirus kon The Passion dit jaar alleen in aangepaste vorm plaatsvinden. Geen duizenden fans op een plein, maar een veredelde compilatie van hoogtepunten uit de voorgaande edities. Toch was ook de coronaproof versie een hit, zo bleek uit de vele lovende reacties van de 2,7 miljoen kijkers. Laten we echter hopen dat The Passion 2021 weer gewoon op een plein vol enthousiaste muziekliefhebbers kan plaatsvinden!

The Passion is donderdag 1 april 2021 te zien bij KRO-NCRV op NPO 1.