De film Tonio, naar het gelijknamige boek van A.F.Th van der Heijden is de Nederlandse inzending voor de Oscars. De meest prestigieuze filmprijzen worden op 26 februari 2017 uitgereikt.

Article continues after the ad

Tonio

Tonio is de requiemroman van schrijver A.F.Th. van der Heijden over zijn zoon Tonio, die zes jaar geleden op tragische wijze overleed door een verkeersongeluk in Amsterdam. Paula van der Oest maakte een film van het prachtige boek, waarin we kunnen lezen hoe Van der Heijden (gespeeld door Pierre Bokma) en zijn echtgenote Mirjam Rotenstreich (gespeeld door Rifka Lodeizen) verder gingen met hun leven na de dood van hun geliefde zoon. Ook het leven van Tonio en zijn laatste dagen worden uitgebreid beschreven.

Oscars

Op 5 oktober gaat de film in première op het PAFF-festival in Amsterdam en vanaf 13 oktober draait hij in de bioscopen. Of Tonio ook genomineerd gaat worden voor de Oscar, wordt later bekendgemaakt. Het is de derde film van Paula van der Oest die wordt ingezonden voor de Oscars. Zus & Zo en Lucia de B. gingen Tonio voor. De Oscars worden uitgereikt op 26 februari.