Het is misschien al even geleden, maar bij de meeste twintigers zal het eenogig monster Karbonkel uit Ik Mik Loreland nog diep in het geheugen gegrift zijn. Weten of je het nog steeds eng vindt? De afleveringen zijn sinds kort online te zien.

Article continues after the ad

Ik Mik Loreland was tussen 1994 en 2002 op televisie te zien en was oorspronkelijk bedoeld als educatief programma voor kinderen uit groep 3. Mik woonde namelijk in Loria, een land dat verzot was op letters en woorden. Iedereen schreef en las daar de hele dag door. Behalve die doodenge Karbonkel, want dat konden Karbonkels nu eenmaal niet. Hoewel de boodschap achter dit programma heel goed is, hadden de makers waarschijnlijk geen rekening gehouden met het feit dat Karbonkel misschien net iets te eng was voor de doelgroep.

Jeugdtrauma's

Mening twintiger moet er niet aan denken om dit programma weer toe te laten in zijn of haar leven en kijkt misschien liever naar één van deze kinderfilms. Ben je wel benieuwd of Karbonkel nog steeds zoveel indruk maakt? De in totaal 28 afleveringen van Ik Mik Loreland staan nu online op YouTube. Overigens was Ik Mik Loreland niet de enige serie, die de twintigers van nu een jeugdtrauma bezorgde. Deze films konden er ook wat van.