Twee leuke Hellboy: Rise of the Blood Queen-nieuwtjes! Hawaii Five-0-acteur Daniel Dae Kim heeft een rolletje gescoord én de eerste foto’s van de film zijn vrijgegeven.

Article continues after the ad

Vervanging

Kim kondigde het castingnieuws aan via twitter. Hij vervangt acteur Ed Skrein. Skrein was in eerste instantie gecast als Ben Daimo, maar zag daar later vanaf na forse kritiek over de castingkeuze. Skrein is namelijk blank, terwijl Daimo een Aziatische achtergrond heeft. Hellboy: The Rise of the Blood Queen is Kim’s eerste rol sinds zijn vertrek uit Hawaii Five-O.

Verdeelde reacties

Ondertussen is Stranger Things-acteur David Harbour, die de rol van Hellboy op zich neemt, klaar om nog meer paranormaal gespuis een kopje kleiner te maken. Er zijn twee foto’s van ‘m vrijgegeven in volledige Hellboy-outfit. Of-ie er heel anders uitziet dan zijn voorganger Ron Perlman? Nou nee. De reacties op Twitter zijn dan ook verdeeld.

Het wordt trouwens steeds normaler voor studio’s om vroegtijdig promotiefoto’s online te gooien. Ze willen fans en amateurfotografen die stiekem korrelige backstage-beelden schieten voor zijn.

Comics

Hellboy is gebaseerd op de gelijknamige comicboeken van Mike Mignola. De rode demoon wordt als baby naar aarde gehaald door de nazi’s, maar belandt uiteindelijk in handen van de geallieerden. Hij groeit op bij het Amerikaanse Bureau for Paranormal Research and Defense: een organisatie die bovennatuurlijk gespuis hardhandig de wereld uitwerkt.