Toen vorige week eindelijk de trailer van de volgend jaar te verschijnen Hellboy-reboot verscheen, waren de reacties maar gematigd enthousiast. Een fan besloot zelfs om zelf dan maar een nieuwe versie van de trailer te monteren die er een stuk grimmiger uitzag. En dat terwijl regisseur Neil Marshall nog wel had gezegd dat deze nieuwe interpretatie van Hellboy een stuk gewelddadiger zou worden dan de films van Guillermo Del Toro. Nu is de acteur die de sjagrijnige doch goedaardige demon speelt ook de gemoederen aan het sussen door ons te verzekeren dat de film wel degelijk een bloedbad wordt.

Article continues after the ad

 

Dood en verderf, in detail omschreven

David Harbour is vooral bekend als Chief Hopper, de agent uit Stranger Things met het hoge knuffelbaarheidsgehalte. Met zijn rol als Hellboy geeft hij komend jaar een nieuwe draai aan zijn acteercarrière. Aan filmtijdschrift Empire vertelde hij hoe het was om dood en verderf te zaaien op een set waar later met CGI zijn slachtoffers ingeplakt worden. En daarbij treedt hij nogal in detail:

“Je baadt in hun bloed”

“Je hebt echt het gevoel dat je dingen aan het doodmaken bent, zelfs als het reuzen of monsters zijn. Je hakt hun hoofden af, je baadt in hun bloed en je ervaart de complexe gevoelens van hoe het is om een hart uit een ander levend wezen te snijden”, aldus de enthousiaste hoofdrolspeler. Dat klinkt dan toch weer behoorlijk alsof daar een Kijkwijzertje van 16 jaar en ouder aan zit te komen. De nieuwe Hellboy knalt op 11 april hier de bioscopen binnen.