Hélène Hendriks in De Oranjezomer

Veronica Inside-verslaggever Hélène Hendriks zou talkshow De Oranjezomer gewoon moeten presenteren, vindt De Telegraafs roddelkoning Jan Uriot. Nu doet ze 'alleen' de verslaggeving rondom de show, inclusief filmpjes met lallende Oranjesupporters.

Article continues after the ad

En dat vindt Jan, cultfiguur van de Privé, beneden haar stand, zo geeft 'ie aan in de nieuwste aflevering van zijn eigen videorubriekje Wat Vindt Jan?.

Hélène mag geen internationals spreken

Jan noemt de situatie waarin Hélène nu zit "een noodverbandje". Ze mag geen internationals interviewen omdat de spelers van Oranje Veronica Inside - en dus ook De Oranjezomer - boycotten na Akwasi-gate vorig jaar. "Deze vrouw is ingehuurd om het Nederlands Elftal te interviewen, maar nu moét ze iets doen, en dan gaat ze maar Oranjesupporters, dronken of niet dronken, interviewen..." Kan echt niet, aldus Jan. "Ik vind dat echt beneden haar stand."

Hélène en Wilfred 'moeten afwisselend presenteren'

Hélène - meer dan eens het slachtoffer van Johan Derksens vrouwengrappen - moet volgens Jan promotie krijgen. "Deze vrouw moet eigenlijk gewoon afwisselend met Wilfred Genee dat programma presenteren." En dat Hélène nu vaak tussen het publiek zit om live in de studio wat meer duiding te geven, vindt Jan eigenlijk ook te weinig. Hij pleit ervoor dat ze sowieso aan tafel plaatsneemt en stopt met haar sfeerfilmpjes. "Deze vrouw moet dit soort reportages niet meer maken."


De Oranjezomer is tot en met 11 juli elke dag na de EK-wedstrijd die avond rond 23:00 uur uur te zien op SBS6, met ook voorafgaand om 20:00 uur tot 20:45 uur een voorbeschouwing. Vanaf 12 juli t/m 8 augustus is De Oranjezomer elke dag om 21:30 uur te zien.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.