Veruit de meeste superheldenteams van Marvel hebben inmiddels hun eigen film of televisieserie. De mysterieuze Inhumans zijn de volgende helden die de overstap maken van het stripkader naar het televisiescherm!

Article continues after the ad

Buitenbeentje

In een universum waar superheldenteams als The Avengers en X-Men de dienst uitmaken, zijn de Inhumans een beetje een buitenbeentje. Dit mysterieuze gezelschap woont op de maan en wordt geleid door Blackbolt en zijn vrouw Medusa. Maar de snode superschurk Maximus wil niets liever dan de troon voor zichzelf opeisen. Kleine complicatie: Black Bolt is niet alleen zijn koning, maar ook zijn broer!

Hollands randje

De strijd om de troon doet een beetje denken aan Game of Thrones. Maar dat kan ook komen doordat Maximus wordt gespeeld door Iwan Rheon. Hij speelde in Game of Thrones de sadistische bastaard Ramsay Bolton. De Marvel-serie heeft ook nog een Hollands randje. De regie van de eerste twee afleveringen is in handen van Roel Reiné. Deze in Hollywood wonende Nederlander tekende eerder voor Michiel de Ruyter.

Inhumans gaat op 1 september in première in Amerika in een aantal IMAX-theaters en is vanaf 29 september te zien op ABC.