Will & Grace-fans van over de hele wereld waren gisteren in rep en roer: er was sprake geweest van een reünie van de castleden van hun favoriete serie. Nu is duidelijk waarom: de acteurs namen samen een scène op om de Amerikanen tot stemmen aan te zetten. Op Clinton.

Article continues after the ad

Verkiezingsspotje

Dat is dikke pech voor de liefhebbers van de sitcom, die door alle ophef hadden gehoopt op een reünie. Ook wij hopen er stiekem nog op, het woordje 'vooralsnog' staat niet voor niets in de kop van dit artikel. Het verkiezingsspotje komt niet uit de lucht vallen, er werd al gespeculeerd dat het samenzijn van de Will & Grace-cast ook iets te maken zou kunnen hebben met het debat tussen Hillary Clinton en Donald Trump maandag.

Stemmen

De uit acht seizoenen bestaande serie Will & Grace kende haar einde in 2006. De sitcom gaat over de vrienden Will (Eric McCormack) en Grace (Debra Messing). Zij hebben, in tegenstelling tot Jack (Sean Hayes) en Karen (Megan Mullaly), een wat serieuzere rol. In het spotje moeten zij ervan overtuigd worden op 8 november te gaan stemmen, maar dan vooral niet op Donald Trump.