Expeditie Robinson, Nicolette Kluijver

Een enorme domper voor fans van Expeditie Robinson! Lange tijd was onduidelijk wat er met het komende seizoen zou gebeuren, maar RTL heeft nu toch besloten om het seizoen uit te stellen.

Article continues after the ad

Dit nieuws kwam ook als een klap voor presentatrice Nicolette Kluijver. Aan RTL Boulevard laat ze weten dat de koffers bij wijze van spreken al bijna gepakt waren en dat de 'vaccinaties nog pijn' deden, maar dat uiteindelijk de knoop is doorgehakt.

Gezondheidsrisico's

RTL heeft tot het laatste moment gewacht om dat te doen, maar de zenderbazen konden niet anders. "We zouden vertrekken naar de Filipijnen en daar nemen de besmettingen weer toe, dus het is niet veilig", vertelt Nicolette vandaag. "Wat dat betreft ben ik heel trots, want ze zetten de gezondheid van onze crew en de kandidaten voorop." 

Geen afstel

Wel wil Nicolette duidelijk maken dat van uitstel geen afstel komt. "We gaan het maken, alleen niet nu. Dus Expeditie Robinson zal voor het eerst niet te zien zijn in september. Dat is heel raar." De makers zijn nu druk op zoek naar alternatieven om net als vorig seizoen wat memorabele tv te maken. "Er worden allemaal nieuwe locaties gezocht, maar wanneer we kunnen vertrekken weten we nog niet. We staan allemaal stand-by en als we een go krijgen, kunnen we weg. Waar dat op de wereld is, weten we alleen niet." Wie weet wordt het dan alsnog Texel, zoals Nicolette eerder voorspelde.