Utopia op Amazon

Met woorden als 'actueel, messcherp, absurd, gewelddadig en verrassend' riepen wij in september Utopia uit tot één van de beste series van dit jaar. Helaas mocht het niet baten, want de reeks krijgt geen tweede seizoen! 

Article continues after the ad

Dat slechte nieuws brengt The Hollywood Reporter! Het is alleen niet duidelijk wat de precieze reden hiervoor is.

Mysterieus boek over een pandemie

De negendelige serie diverse groep jonge nerds die een mysterieus stripboek in handen krijgen. Wanneer ze horen dat er een vervolg is genaamd Utopia willen ze dit boek koste wat kost in handen krijgen. Helemaal als blijkt dat de rampscenario's uit dit boek, zoals een globale pandemie, echt kunnen gebeuren. Zij zijn echter niet de enige, een mysterieuze groep zit ook achter dit stripverhaal aan. 

Niet alleen maar positiviteit

Utopia, niet te verwarren met de realityshow van SBS, kreeg over het algemeen positieve reacties. Zo was onze redacteur lyrisch over de remake van Gillian Flynn 'die met haar cynische blik een duister meesterwerk toegankelijk weet te maken voor een groter publiek'. Toch was niet iedereen het daar mee eens. Een critici beschreef de reeks als 'Te afgezaagd om op het juiste moment te komen, te grimmig om te ontsnappen'. Zo zie je maar: meningen verschillen altijd! 

Benieuwd? Het eerste (én laatste) seizoen van Utopia is te vinden op Amazon Prime Video net als deze bijzondere serie.