Eva Jinek

Talkshowkoningin Eva Jinek beviel in 2018 van zoontje Pax. De bevalling was zwaar. Heel zwaar. De presentatrice belandde daarna in een angstige periode vol druk.

Article continues after the ad

Dat staat in de nieuwe editie van weekblad Weekend. "Zijn geboorte maakte op mij een verpletterende indruk", citeert het blad. "Het was en is in alle opzichten de belangrijkste gebeurtenis van mijn leven, maar het verliep totaal anders dan ik had verwacht. Dat gold ook voor de periode erna."

Angsten

De kleine Pax is gezond en wel. Maar Eva moest een ongeplande keizersnede ondergaan. In de periode na Pax' geboorte was Eva er lichamelijk gezien dan ook niet zo goed aan toe. Dat maakte haar enorm angstig. "Ik was afhankelijk geworden, maar erger nog: ik verloor mijn vertrouwen in het idee dat ik ooit weer de oude zou worden. Die angst werd steeds groter door de druk die ik voelde."

Dexter

De presentatrice, die recent na een bewogen seizoen Jinek op RTL 4 afscheid nam met een nogal pikante gast, moest na een aantal maanden alweer aan de bak. "Dat is een fysieke en mentale inspanning die zich niet laat rijmen met een gemankeerd lichaam", herinnert ze zich. Gelukkig kon haar man Dexter volop meehelpen: hij werkt als freelancer en gaat dus over zijn eigen werkschema. "Dat zijn aanwezigheid uiteindelijk veel langer noodzakelijk zou zijn, dat hadden we van tevoren nooit bedacht. Zo vaak heb ik mij in die periode afgevraagd hoe het zonder hem had gemoeten. zonder Dexter had ik dit niet gekund en vooral ook niet gewild."

Eva Jinek komt ergens aan het einde van de zomer weer terug op RTL 4 met talkshow Jinek!