Selina in Getekend voor het leven

De Getekend voor het leven-aflevering van dinsdagavond was nogal heftig. Een moeder was verslaafd aan drank en wiet, wat leidde tot de grootste fout in haar leven: ze tatoeëerde haar toen 13-jarige dochter Selina.

Presentator André Hazes kon wel begrip opbrengen voor de situatie van moeder Karima: Ze voelde zich altijd anders dan anderen. Karima: “Mijn ouders hadden altijd ruzie in huis en dat heeft mij als kind veel verdriet gedaan”. Dat leidde tot drugsgebruik en verkeerde beslissingen.

Article continues after the ad

Nieuw hoofdstuk

Inmiddels is de moeder een lange tijd clean en wil ze het hoofdstuk graag afsluiten. "Ik schaam me dood voor haar tattoo. Weghalen is geen optie, maar als we hem kunnen omtoveren zou dat fantastisch zijn”, zegt Karima.

Dochter Selina

En wat vindt de dochter -inmiddels 16 jaar – zelf van haar tattoo? “Ik vind de tattoo zelf wel oké, alleen de letters zijn een beetje vaag.” De moeder-dochter tattoo werd uiteindelijk bewerkt zodat Selina met een mooiere tattoo rond kan lopen, maar nog wel steeds met dezelfde betekenis.

Moeder Karima liet zelf ook een tattoo weghalen. Ze had een kruis op haar arm staan, wat volgens haar vader respectloos is. “Volgens Moslims is Jezus niet aan het kruis gestorven.” Voordat ze in Marokko haar familie kan bezoeken, moet de tattoo dus weg. 

In het programma Getekend voor het leven volgt André Hazes mensen die spijt hebben van hun zichtbare tatoeages. Zij krijgen de kans om hun leven voorgoed te veranderen.

De volkszanger is zelf ook niet vies van een tattootje hier en daar. Op zijn Instagram showt hij regelmatig zijn kunstwerken. Hazes' tatoeëerder werkte aan een ‘Rocky-been’ bij André.

Getekend voor het leven is elke dinsdagavond om 20:30 uur te zien bij SBS6.