yasmin Temptation Island VIPS, eetstoornis

Yasmin Karssing kreeg vorig jaar tijdens en na Temptation Island VIPS veel voor haar kiezen: niet alleen maakte ze het uit met Thomas die de verleiding niet kon weerstaan, ook werd ze beticht van het 'faken' van hun relatie. Nu blijkt dat dit niet het enige 'zware' is dat ze in haar jonge leven heeft moeten doorstaan.

Article continues after the ad

Op Instagram deelt de realityster vandaag heftige foto's van haar strijd tegen een eetstoornis. "10 year anniversary dat ik uit het ziekenhuis werd ontslagen na 2 maanden. Anorexia verdween snel, maar wat erna kwam bleef onopgemerkt en duurde veel langer. Ik kan nu sinds 2,5 jaar met trots zeggen dat ik volledig genezen ben."

Een verslaving

"Niet eten was het enige waar ik nog controle over had. Dat klinkt nu erg gek in m'n hoofd, maar toen heel logisch. Het gevoel van uithongeren was verslavend, ook al vond ik mezelf ook veel te mager en lelijk. Ik kon niet meer stoppen", gaat ze verder. Dat had ook een behoorlijke impact op haar omgeving. "Ik loog alles bij elkaar en verloor mijn vrijheid en geluk. Ik wilde dood. Mijn ouders hebben het zacht gezegd niet makkelijk gehad. De eetstoornis nam mijn leven over."

Overlijden van haar moeder

Haar moeder, die een aantal jaar geleden is overleden aan maagkanker, heeft haar leven veranderd. "Door deze angst heb ik de kracht gevonden om met alles te stoppen. Om weer gezond te kunnen leven. Ik kon ieder moment omvallen met 'n hartstilstand als ik zo door bleef gaan." En dat is haar geluk geweest. Ze hoopt nu door openhartig te zijn anderen te helpen. "Ik hoop jullie te inspireren. Dat er voor iedereen een manier is om je kracht te vinden. Om te zeggen dat onzekerheid mag, maar niet altijd nodig is. Ik ben gelukkiger dan ooit met mezelf en daar kan geen enkele eetstoornis tegen op!" Lees hieronder het hele verhaal.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

10 year anniversary - dat ik uit 't ziekenhuis werd ontslagen na 2 maanden. Anorexia verdween snel, maar wat erna kwam bleef onopgemerkt en duurde veel langer.. . Ik kan nu sinds 2,5 jaar met trots zeggen dat ik volledig genezen ben. 🥳 Ik heb 't al eens verteld, maar nog nooit zoals nu gedeeld. Ik krijg altijd hartverwarmende berichten 🤍 - maar ook vraag naar advies. Onzekerheid heerst nog steeds zó erg en dat is niet altijd ongevaarlijk... . Anorexia heb ik maar een jaar gehad. Dat was heel duidelijk en daardoor kreeg ik veel hulp. M'n zelfbeeld was laag, werd gepest, verlies van dierbaren... dit zorgde tot 'n dieptepunt. Niet eten was het enige waar ik nog controle over had. Dat klinkt nu erg weird in m'n hoofd, maar toen heel logisch. Het gevoel van uithongeren was verslavend, ook al vond ik mezelf ook veel te mager en lelijk.. ik kon niet meer stoppen. Ik loog alles bij elkaar en verloor mijn vrijheid en geluk. Ik wilde dood. Mijn ouders hebben het zacht gezegd niet makkelijk gehad. De eetstoornis nam mijn leven over. . Totdat mijn lichaam het langzaam opgaf en ik mijn leven besloot te veranderen 🧚🏼‍♀️ Ik begon steeds meer te eten en iedereen was trots op mij! Helaas resulteerde dit in controleverlies en eetbuien. Het was te laat om te stoppen. Dit gebeurde stiekem en toen ik zodanig veel aankwam, begon ik met m'n grootste angst: overgeven. 7 jaar lang. Mijn lichaam volledig uitgeput en niemand had het door.. m'n gewicht bleef stabiel en ik deed alsof er niks aan de hand was. Maar van binnen ging ik kapot.. . Tot dat mijn moeder ernstig ziek werd en later overleed aan maagkanker. Door deze angst heb ik de kracht gevonden om met alles te stoppen. Om weer gezond te kunnen leven. Ik kon ieder moment omvallen met 'n hartstilstand als ik zo door bleef gaan. Hoe stom dit ook klinkt, mijn moeder heeft mijn leven gered..🌟 . Waarom ik dit nu ineens na 11 jaar deel? Ik hoop jullie te inspireren. Dat er voor iedereen een manier is om je kracht te vinden. Om te zeggen dat onzekerheid mag, maar niet altijd nodig is. Ik ben gelukkiger dan ooit met mezelf en daar kan geen enkele eetstoornis tegen op!!!💪💛 . What doesn't kill you, makes you stronger ♥️

Een bericht gedeeld door Yasmin Karssing (@yazzierose) op

Het huidige seizoen Temptation Island is iedere woensdagavond om 20:30 uur te zien op RTL5. Al weet het programma nog niet veel kijkers te trekken.