Huilende mensen, psychologische nazorg, boze fans; Leaving Neverland, de HBO-documentaire over het vermeende kindermisbruik van Michael Jackson, houdt de gemoederen flink bezig. Een overzicht van alle chaos.

More content below the advertising

Vrijdag was het dan eindelijk zover: de vier uur durende Michael Jackson-docu Leaving Neverland ging in première op het Sundance filmfestival. Volgens het AD ging dat er allesbehalve soepeltjes aan toe. Zo verliet een aantal mensen huilend de zaal en maakte één iemand – die nogal geshockeerd was door de heftige inhoud – gebruik van de psycholgische hulp klaarstond om mensen die het niet meer aan konden, op te vangen.
 

 

Seksueel misbruik

Verschillende media dopen de film om tot een ‘pedodocu’. De vermeende slachtoffers, Wade Robson en James Safechuck, vertellen tot in de meest gruwelijke details hoe Jackson ze zou hebben misbruikt. Robson en Safechuck waren toen slechts 10 en 7 jaar oud.

“Wat je ook dacht te weten, de inhoud van deze docu is walgelijker dan je je ooit kan inbeelden”, zo twitterde journalist Kevin Fallon.
 


 

Familie is not amused

De nabestaanden van de King of Pop zijn woedend (niet voor het eerst, overigens). Ze noemden de onthullende documentaire “karaktermoord” en vinden dat Robson en Safechuck leugenaars zijn. Regisseur Dan Reed slaat nu terug. Ook hij is nogal woedend. “Ze hebben de film duidelijk niet gezien, dus ik ga verder niet inhoudelijk in op wat ze zeggen.”

Het is nog niet bekend wanneer Leaving Neverland in Nederland uitkomt.
 

More content below the advertising

Speelgoedgigant Hasbro maakte deze week op de mega-Toy Fair in New York bekend dat Bumblebee toch géén prequel is op Michael Bays Transformers-films. Nee, het is een reboot van de hele franchise!

More content below the advertising

Toch opmerkelijk: eerder gingen we er met zijn allen vanuit dat Bumblebee, dat zich afspeelt in 1987, een prequel was op alles van Michael Bay (die Bumblebee wél mede produceerde). Er zaten ook genoeg subtiele hints in die refereerden aan zijn Transformers-verhalen.
 

 

Hoe dan?

Misschien dacht Paramount Pictures na de deceptie die Transformers: The Last Knight heet, dat de franchise wel toe was aan een, euhm, frisse start. Wel raar dat je dat blijkbaar past beslist nadat Bumblebee een hit bleek. Sommige critici noemden het zelfs de beste Transformers-film ooit!  

Sequel

Dit plotselinge nieuwe Transformers-filmuniversum dendert overigens lekker door. Bumblebee krijgt namelijk een sequel. Hierin wil regisseur Travis Knight de relatie tussen Charlie (Hailee Steinfeld) en ‘Bee verder uitdiepen.
 

Na Avengers: Endgame (die bijna zeker 3 uur duurt), moet ook horrorkraker IT: Chapter Two eraan geloven: de huidige versie van de film tikt al bijna de 3 uur aan.

More content below the advertising

Dat zegt althans een twitteraar die bij één van de test screenings mocht zijn. Neem het dus met een korreltje zout. Alhoewel: verschillende media pikken het verhaal nu op, dus dat geeft deze beste man wat meer credibility.
 

 

Slechter dan 1

Ook zegt hij nog even doodleuk dat het eerste deel uit 2017 beter is. Maar, er is nog hoop. Deze versie is al “pretty good”, maar er moet volgens deze man nog wel het nodige veranderen om ‘m nog beter te maken. Hmmm, we zijn érg benieuwd. Sowieso gaan er na test screenings nog de nodige minuten af, maar bereid je in ieder geval voor op een vrij lange zit.

Losers Club 2.0

Zoals Stephen King-fans waarschijnlijk al weten, maken we in het IT-boek niet alleen kennis met de tienerversies van de Losers Club. Het verhaal speelt zich namelijk ook deels in de toekomst af. 27 jaar later om precies te zijn. Grote namen als James McAvoy en Jessica Chastain spelen in Chapter Two de oude versies Bill en Beverly (en dit is de volledige cast). De club keert weer terug naar Derry, de plek waar alle ellende begon...
 

 

Helaas moeten we nog flink wat maanden wachten op de glorieuze terugkeer van terrorclown Pennywise (Bill Skarsgard). IT: Chapter Two draait pas in september in de bios.