Johan Derksen in Veronica Inside

Voetbalanalist Johan Derksen wordt bij elke uitzending van Veronica Inside opgewacht door bewaking van Talpa. Die regelde de zendergroep voor Derksen nadat er bedreigingen binnenkwamen.

Article continues after the ad

Dit onthult hij vandaag in een interview met het AD. Deze bewakers vangen hem voor en na de uitzending op en begeleiden ‘m zelfs naar de snelweg. Hoe is dit zo gekomen? “Ik had vorig jaar iets gezegd over een Feyenoordspeler (Orkun Kökcü) die in Nederland is geboren, maar als international voor Turkije heeft gekozen”, zo legt Derksen uit.

Het bewuste fragment:


Bedreigingen

Derksen vond het gek dat deze speler toch voor Turkije koos ondanks dat hij "hier heeft geprofiteerd van de sociale omstandigheden". Derksen: “nou, toen werd ik de volgende dag al gebeld door iemand van Talpa dat er bedreigingen binnenkwamen. Of ik aangifte wilde doen.”


Aangifte

‘Bromsnor’ deed géén aangifte. Hij vindt het “lief” dat Talpa bewakers voor hem regelde. Maar: “in Grollo laat ik gewoon elke dag de hond uit. Dus als die Turken willen, kunnen ze me liquideren wanneer ze willen.”


Bang?

Of Derksen bang is, vraagt de krant ‘m. Nou, dat antwoord kun je waarschijnlijk wel raden als je Derksen een beetje kent. “Bang ben ik niet. Dan moet je niet meer aan zo’n tafel gaan zitten. Ik laat mijn leven daar niet echt door beïnvloeden.”


Veronica Inside

Binnenkort keren Johan Derksen, Wilfred Genee én René van der Gijp weer terug aan hun vertrouwde Veronica Inside-tafel. Die laatste kwam recent trouwens een stukje fijner in het nieuws: René’s vriendin Minouche maakte bekend dat hij haar ten huwelijk vroeg!


De mannen van Veronica Inside keren maandag 20 januari terug op Veronica.