Heel Holland Bakt, selectieaflevering

De afgelopen twee seizoenen kregen fans van Heel Holland Bakt precies te zien hoe de selectiedagen verliepen, maar daar zal dit jaar geen sprake van zijn. Dit heeft alles te maken met de anderhalve meter-maatregel.

Article continues after the ad

Dat verklapte André van Duin eerder vandaag op NPO Radio 2. 

Het format

Volgens de presentator is een massale selectiedag nu sowieso moeilijk te realiseren vanwege de aanhoudende coronamaatregelen en is het voor het seizoen ook helemaal niet nodig. "Je moet gewoon die acht afleveringen doen, want dat is het format", zo reageert hij vandaag. "Dan gaan ze er weer aan sleutelen en ik ben daar altijd op tegen. Nu gaan we weer gewoon normaal acht afleveringen doen."

Aanpassingen aan de tent

Die acht afleveringen zullen er wel iets anders uitzien zoals we eerder al wisten te melden. Volgens Omroep MAX-baas Jan Slagter wordt de tent groter, komen de kookblokken verder uit elkaar te liggen en wordt er nagedacht om met stoplichten te werken. De makers doen er alles aan om de wedstrijd veilig te laten verlopen én dat niet alleen: eerder werd bekend dat er nog 6 extra afleveringen van ons favoriete bakprogramma aan komen en dat ook een aantal kinderen een schort om krijgen. We zijn dus gelukkig nog lang niet van Heel Holland Bakt af! 

Copyright: MAX Roland J.Reinders