Heel Holland Bakt-kandidate Maroeska Metz lijkt steeds meer ergernis op te wekken bij tv-kijkend Nederland. Rond de seizoenstart begin december werd al duidelijk dat deze wel erg opvallend getalenteerde kandidate een eigen kookboek heeft geschreven én een eigen cateringbedrijf heeft. Toen voorspelden we al dat dit relletje wel eens uit de hand zou kunnen gaan lopen, en nu is het zover. Nu Maroeska voor de derde week op rij gewonnen heeft lijkt de heisa rond haar persoon het k̶o̶o̶k̶p̶u̶n̶t̶  bakpunt te hebben bereikt. Maar dat zorgt dan wel weer voor leuke tweets.

 

 

 

 

 

Tarte Tatin? Tarte Chagrin zul je bedoelen!

Volgens Omroep Max is koken niet hetzelfde als bakken, en kan mevrouw Metz daarom gewoon meedoen aan de voor amateurbakkers bedoelde show. Die vlieger lijkt echter niet helemaal op te gaan. De opdracht waarmee de 60-jarige kookboek-auteur gisteren won was een tarte tatin. Meerdere twitteraars wezen erop dat op Maroeska's eigen site nota bene een filmpje staat waarop ze haarfijn uitlegt hoe je dit bakt.

 

Sommige kijkers beginnen zo pissed off te worden dat ze het inmiddels al op de man beginnen te spelen, en ook Maroeska's voorkomen bekritiseren:

 

 

Een grove Twitteraar heeft het zo gehad met Maroeska dat hij haar in één adem noemt met de door-en-door slechte King Joffrey uit Game of Thrones?!
 

 

Omroep Max blijft vooralsnog vierkant achter Maroeska staan, maar daarmee neemt de omroep wel een risico. Heel Holland Bakt is immers hun grote kijkcijferkanon met meer dan drie miljoen kijkers. Alleen Wie is de Mol weet een vergelijkbaar aantal Nederlanders aan de buis gekluisterd te houden. Nu kijkers online beginnen te mopperen dat de lol er nu voor hen af is wordt het interessant om te zien of de kijkcijfers van Heel Holland Bakt gaan teruglopen. Binnen een paar weken zullen we merken of dit ook het geval is.

 

 

 

Bij de Amerikaanse supermarktketen Walmart kunnen klanten tegenwoordig online al hun boodschappen bestellen, waarna je ze alleen nog even op hoeft te pikken (ze doen daar blijkbaar nog niet aan bezorgen). Om deze nieuwe service te promoten heeft de winkelketen nu een best wel briljante commercial laten maken, waarin auto's uit allerlei filmklassiekers komen shoppen bij Walmart.

 

Van The Dark Knight tot Knight Rider

In de gauwigheid zien we hier eerst de Batmobiel uit The Dark Knight voorbijkomen, gevolgd door de Ecto 1 van de Ghostbusters en de legendarische pratende Pontiac KITT uit Knight Rider. Maar daar begint het pas, want hierna zien we ook nog hoe de hondenkopwagen uit Dumb & Dumber, het kleurrijke busje uit Scooby Doo, een met babyraptors gevulde Jurassic Park-jeep, en de Flintstones-mobiel hun boodschappen bij Walmart komen halen.

 

Net als je denkt dat het budget onderhand op moest zijn (alleen al aan auteursrechten moet dit potje klauwen vol geld gekost hebben, en dan hebben we het nog niet eens over de CGI gehad) zien we daar ook nog de vliegende DeLorean uit Back to the Future 2 en Autobot Bumblebee aankomen. En dan hebben we er misschien nog een paar gemist ook. Het is dat Walmart geen vestigingen in de Benelux heeft, maar anders waren wij na dit spotje meteen overgeschakeld van de Appie naar deze filmnerd-vriendelijke keten.

 

Dankwoordjes zijn vaak het saaiste element van een Amerikaanse Awards-show; telkens weer wordt een lijstje producenten afgeraffeld, waarna steevast afgesloten wordt met “I would like to thank my family and I would like to thank God”. Christian Bale pakte de zaken afgelopen nacht anders aan na het winnen van zijn Golden Globe voor Vice: in plaats van God de vader te noemen bedankte de Welshman juist Satan, voor de inspiratie. Alleen met hulp van de Duivel zelf kon Christian immers zo'n intens slechte gemenerik spelen als voormalig vice-president Dick Cheney.

 

Duister personage

Nou had Christian Bale al wel drie keer een Dark Knight gespeeld, zo'n duister personage als de beruchte vice-president onder president George W. Bush had Bale sinds American Psycho al niet meer gespeeld. Dus moest hij de inspiratie blijkbaar elders zoeken.

Missie geslaagd

Natuurlijk was zijn uitspraak niet serieus, maar bedoeld om een beetje te jennen. En dat lukte: binnen de kortste keren stond conservatief Amerika op hun achterste (duivels)poten. De Republikeinse propaganda-zender Fox News vond het een grove belediging, en ook Cheney’s eigen dochter reageerde woest.

 

Vleiende vergelijking?

Toch zou het ons niet verbazen als de voormalige vice-president zelf het wel tof vindt; de oud-politicus is er dol op dat hij vaak met beroemde slechteriken vergeleken wordt. Cheney vond het naar verluidt vooral vleiend dat één van zijn bijnamen Darth Vader was. Daarover maakte Luke Skywalker zich onlangs nog woest.

 

Vice draait vanaf 28 februari ook in de Nederlandse bioscopen, dus dan kunnen we zelf zien hoe een moddervette Bale het er van af brengt als de harteloze architect van de Bush-regering.