James Wan heeft met Aquaman in navolging van Furious 7 opnieuw een grote actieklapper afgeleverd, maar de regisseur die bekend werd met gruwelijk enge films als Saw en The Conjuring verloochent zijn horror-roots niet: ook in Aquaman zit namelijk een kleine verwijzing naar Annabelle, de doodenge pop uit de Conjuring-films waarvan inmiddels een derde spin-off onderweg is.

 

Article continues after the ad

Als je knippert dan heb je het al gemist

In een fragment halverwege de film valt heel eventjes te zien hoe een Annabelle-pop op de bodem van de oceaan ligt. Je moet weten dat het erin zit anders zou je het zeker niet spotten, en als je even met je ogen knippert heb je de cameo van de horror-pop al gemist.

Linksonder in beeld tussen het vuil op de oceaanbodem

Wanneer Mera (Amber Heard) Aquaman (Jason Momoa) ervan overtuigt om mee te gaan naar Atlantis gaan ze met haar onderwater-voertuig op weg naar dit verborgen rijk op de zeebodem. Als zij vertrekken zie je tussen het vuilnis op de oceaanbodem linksonder in beeld even de pop omhoog drijven, in de richting van het midden van het scherm. Ons is het niet opgevallen, maar meerdere Amerikaanse sites hebben deze easter egg opgemerkt.

 

Twee keer Patrick Wilson, maar dat kan toch niet?!

Als het Conjuring-universe en het DC-universe elkaar zouden overlappen, dan zorgt dat wel voor een nijpend continuïteitsprobleem: spokenjager Ed Warren uit de Conjuring-films is namelijk dezelfde persoon als Koning Orm uit Aquaman! Allebei worden ze immers gespeeld door acteur Patrick Wilson. Kan James ons ook uitleggen hoe dat zit?