Wat is er mooier dan een succesvol acteur zijn, een miljoenenpubliek vermaken met jouw films en eeuwige erkenning behalen als ware kunstenaar? Helaas kunnen we niet allemaal een Meryl Streep of Daniel Day-Lewis zijn, en hebben de meeste acteurs dan ook wel een paar slechte films op hun naam staan. Voor de acteurs in dit rijtje, is dat echter niet helemaal het geval. Sterker nog: er wordt vaak geroepen dat deze acteurs maar één goede film (lees: gewaardeerde film door fans én critici) op hun naam hebben staan.

More content below the advertising

Brendan Fraser

Gods and Monsters

Brendan Fraser heeft een aantal aardige films op zijn cv genoteerd. Zo was zijn The Mummy-reeks erg populair onder fans, maar minder in trek bij critici. Zijn beste werk? Zijn rol als Clayton Boone in de Oscar-winnende film Gods and Monsters. In deze film bewees Brandon zó veel meer te zijn dan de grappige George of the Jungle-acteur, die we allemaal kennen. 

Cuba Gooding Jr.

Jerry Maguire

Cuba hengelde een Oscar en een Golden Globe binnen voor zijn 'Show Me The Money'-rol in Jerry Maguire. Even leek Cuba hierna helemaal het mannetje. Helaas wees hij een aantal potentiële pareltjes af na zijn succes als Rod Tidwell, die daarna nooit meer op zijn pad gekomen zijn. En ook al blijft Cuba een rete-populair acteur: een Oscar-waardig optreden heeft hij sinds '96 niet meer neergezet.

Marlon Wayans

Requiem for a Dream

Met hilarische titels als White Chicks en Scary Movie op zijn naam, was het voor filmliefhebbers een verrassing om Marlon Wayans in Requiem for a Dream te zien. In de zware, intense film zet Marlon een fantastische prestatie neer door zich compleet op de rol van Tyrone C. Love te storten. Wij zouden best nog zo'n rol van Marlon willen zien!

Stephen Baldwin

The Usual Suspects

Het wordt soms eventjes vergeten, maar Alec Baldwin heeft ook nog een broer die af en toe langs komt op het witte doek. Zo maakte Stephen deel uit van de fantastische cast van de film The Usual Suspects. Zijn rol als de grofgebekte Michael McManus was deel van de reden dat de film zo'n denderend succes werd. Maar na dit meesterewerkje, heeft Stephen nooit meer in zulke hoogaangeschreven projecten meegespeeld. 

Tyler Perry

Gone Girl

Het kostte Tyler Perry veel moeite om critici aan zijn zijde te krijgen na talloze Madea-films. Toch lukte het hem in 2014 met zijn rol als Tanner Bolt in Gone Girl. Niet alleen sleepte deze film het grote geld binnen, ook recensenten waren lovend over Perry's optreden. Het kan alleen maar beter worden voor Perry vanaf nu, toch?

More content below the advertising

Regisseur Bryan Singer mag dan wel geweldige films gemaakt hebben, er komen steeds meer verhalen naar boven dat hij als persoon verre van geweldig is. Al langere tijd deden er geruchten de ronde dat de man achter topfilms als The Usual Suspects, Valkyrie, Bohemian Rhapsody én meerdere van de X-Men films zich schuldig gemaakt zou hebben aan misbruik van tienerjongens. Het Amerikaanse blad The Atlantic heeft deze week een doortimmerd stuk gepubliceerd waarin vier slachtoffers van de regisseur gedetailleerd beschrijven wat hij met hen gedaan heeft. De producent van zijn nieuwste film staat echter achter zijn regisseur.

More content below the advertising

 

Gedetailleerd beschuldigend stuk

Onlangs werd bekend dat Singer zich mag wagen aan een nieuwe reboot van de jaren tachtig-actiefilm Red Sonja. Deze film met Brigitte Nielsen in de titelrol en Arnold Schwarzenegger als publiekstrekker was in 1985 gemaakt om in te haken op het succes van Arnie's Conan The Barbarian-films. Toen het gedetailleerde stuk van The Atlantic deze week verscheen was het wachten op het ontslag van de regisseur, maar het tegendeel blijkt het geval: Singer beschuldigt de journalisten ervan hem zwart te maken, en producent Avi Lerner neemt het op voor zijn regisseur.

 

“Nepnieuws”

“Ik ga gewoon door met de voorbereidingen voor Red Sonja en Bryan Singer is gewoon nog aan de film verbonden. De $800 miljoen die Bohemian Rhapsody heeft opgebracht is het bewijs van zijn geweldige visie. Ik herken het verschil tussen nepnieuws en werkelijkheid, en ik sta achter mijn beslissing. In Amerika zijn mensen onschuldig totdat het tegendeel bewezen is”, aldus de producent.

Onhandelbaar tijdens opnames

Op zich zou Lerner er goed aan doen het stuk van The Atlantic toch even te lezen, niet alleen vanwege de aantijgingen van misbruik, maar ook omdat nogmaals uit de doeken wordt gedaan waarom Singer door 20th Century Fox ontslagen werd als regisseur nadat  de film al grotendeels was opgenomen. Naar verluidt viel met de filmmaker werkelijk geen land te bezeilen tijdens de opnames, als hij al kwam opdagen. En dan zou hij ook nog continu knallende ruzie hebben gehad met hoofdrolspeler Freddie Mercury. Malek gaf gisteren nog aan dat hij niets wist van de geruchten over Singer.

Eerdere reboot geschrapt

Toch moeten we nog maar zien of deze Red Sonja-reboot er echt gaat komen. In 2009 probeerden Robert Rodriguez en zijn toenmalige geliefde Rose McGowan het ook al, maar nadat de Conan-reboot uit 2011 met Aquaman himself Jason Momoa flopte, werden deze plannen geschrapt. Gelukkig hebben we de promotiefoto's nog.

 

Radio 2-dj's Jan-Willem Roodbeen en Jeroen Kijk in de Vegte zijn in de ochtend van vrijdag 25 januari een petitie gestart om Loeki de Leeuw terug op de televisie te krijgen. De vrolijke leeuw dook vroeger op de NPO-kanalen op in geinige filmpjes tussen de STER-reclameblokken door. Daarmee zorgde Loeki er eigenhandig voor dat reclame weer leuk werd. Sinds 2004 is de onhandige en immer verbaasde leeuw niet meer te zien. Daar moet dus verandering in komen.

More content below the advertising

 

10.000 handtekeningen

De dj's van het ochtendprogramma Jan-Willem Start Op zijn ervan overtuigd dat Loeki "nog altijd onverminderd populair is onder de Nederlandse bevolking". Zij hopen meer dan 10.000 handtekeningen te verzamelen. De STER liet in de uitzending weten dat ze niks garanderen, maar dat er in elk geval over gepraat zal worden als de dj's hun beoogde aantal handtekeningen weten te verzamelen. Op moment van schrijven gaat het helaas nog niet zo hard; drie uur na de lancering was de petitie pas dertienhonderd keer ondertekend.

 

Frekkel de Hond wint Loeki de Leeuw-award

Loeki de Leeuw was van 1972 tot en met 2004 te zien op de Nederlandse tv. Alle filmpjes werden met de hand gemaakt dus de STER zou puur vanwege de kosten niet al te happig zijn om Loeki terug te laten keren. Natuurlijk is de populaire Leeuw ook de naamgever voor de Gouden Loeki, de Award voor beste reclame van het jaar. Die werd gisteren nog gewonnen door het hartverwarmende hondje Frekkel.