Wat is er mooier dan een succesvol acteur zijn, een miljoenenpubliek vermaken met jouw films en eeuwige erkenning behalen als ware kunstenaar? Helaas kunnen we niet allemaal een Meryl Streep of Daniel Day-Lewis zijn, en hebben de meeste acteurs dan ook wel een paar slechte films op hun naam staan. Voor de acteurs in dit rijtje, is dat echter niet helemaal het geval. Sterker nog: er wordt vaak geroepen dat deze acteurs maar één goede film (lees: gewaardeerde film door fans én critici) op hun naam hebben staan.

Brendan Fraser

Gods and Monsters

Brendan Fraser heeft een aantal aardige films op zijn cv genoteerd. Zo was zijn The Mummy-reeks erg populair onder fans, maar minder in trek bij critici. Zijn beste werk? Zijn rol als Clayton Boone in de Oscar-winnende film Gods and Monsters. In deze film bewees Brandon zó veel meer te zijn dan de grappige George of the Jungle-acteur, die we allemaal kennen. 

Cuba Gooding Jr.

Jerry Maguire

Cuba hengelde een Oscar en een Golden Globe binnen voor zijn 'Show Me The Money'-rol in Jerry Maguire. Even leek Cuba hierna helemaal het mannetje. Helaas wees hij een aantal potentiële pareltjes af na zijn succes als Rod Tidwell, die daarna nooit meer op zijn pad gekomen zijn. En ook al blijft Cuba een rete-populair acteur: een Oscar-waardig optreden heeft hij sinds '96 niet meer neergezet.

Marlon Wayans

Requiem for a Dream

Met hilarische titels als White Chicks en Scary Movie op zijn naam, was het voor filmliefhebbers een verrassing om Marlon Wayans in Requiem for a Dream te zien. In de zware, intense film zet Marlon een fantastische prestatie neer door zich compleet op de rol van Tyrone C. Love te storten. Wij zouden best nog zo'n rol van Marlon willen zien!

Stephen Baldwin

The Usual Suspects

Het wordt soms eventjes vergeten, maar Alec Baldwin heeft ook nog een broer die af en toe langs komt op het witte doek. Zo maakte Stephen deel uit van de fantastische cast van de film The Usual Suspects. Zijn rol als de grofgebekte Michael McManus was deel van de reden dat de film zo'n denderend succes werd. Maar na dit meesterewerkje, heeft Stephen nooit meer in zulke hoogaangeschreven projecten meegespeeld. 

Tyler Perry

Gone Girl

Het kostte Tyler Perry veel moeite om critici aan zijn zijde te krijgen na talloze Madea-films. Toch lukte het hem in 2014 met zijn rol als Tanner Bolt in Gone Girl. Niet alleen sleepte deze film het grote geld binnen, ook recensenten waren lovend over Perry's optreden. Het kan alleen maar beter worden voor Perry vanaf nu, toch?

Jack Reacher
Jack Reacher

De geruchten gingen al een tijdje rond, en nu zijn deze ook bevestigd: er komt een TV-serie rond het populaire thrillerpersonage Jack Reacher. Hierin wordt de bikkelharde actieheld echter niet meer door Tom Cruise gespeeld. Dit heeft schrijver Lee Child vandaag aan de BBC laten weten.

 

Dit keer wel een boom van een vent graag

Fans van de Jack Reacher-boeken zullen nu ongetwijfeld hopen dat er dit keer wel een boomlange uit de kluiten gewassen hoofdrolspeler gekozen wordt. Reacher is in de boeken normaal een beer van een vent die zowat de twee meter aantikt. Fans waren dus niet blij toen de slechts 172 centimeter lange Cruise voor de rol gekozen werd

 

 

Nu wel Ray Stevenson?

Child verdedigde de keuze voor Tom Cruise destijds nog met het argument dat voor een speelfilm met een groot budget gewoon een acteur van naam gecast moet worden. Fans hadden naar het schijnt graag acteur Ray Stevenson in de rol gezien. Het is niet bekend of die nog wel voor de tv-serie in aanmerking komt.

 

Geen derde Reacher-film

De TV-serie rond Jack Reacher zal op een streamingdienst te zien zijn, hier is alleen nog niet bekend op welke. Met dit nieuws is het ook zo goed als zeker dat er geen derde Reacher-film met Cruise meer komt. Dat zit er echter al dik in toen de opbrengst van de tweede film Jack Reacher: Never Go Back uit 2016 het bij lange na niet haalde bij die van de eerste film.

 

The Rock in Fighting With My Family
The Rock in Fighting With My Family

We kennen Dwayne Johnson allemaal als die Grote Vriendelijke Reus die altijd goedgehumeurd is, maar in de trailer voor de Britse worstelkomedie Fighting With My Family laat The Rock een andere kant van zichzelf zien. Als twee fans die zelf willen gaan worstelen hem om advies vragen, krijgen ze de wind van voren.

Dromen van Amerikaans show-worstelen in de Britse regen

Fighting With My Family vertelt over de Britse broer en zus Zak en Raya die ervan dromen om door te breken in de wereld van het Amerikaanse show-worstelen. Dat is so wie so al niet eenvoudig, maar het is nog lastiger als je uit een regenachtig Engels plaatsje komt. Toch lijken ze een heel eind te komen met training van worstelcoach Hutch, gespeeld door Vince Vaughn. Komiek Nick Frost, die bolle uit de Edgar Wright-komedies, duikt ook op in een geinige rol als hun vader, die het niet gelooft dat 'ie Dwayne Johnson aan de telefoon heeft.

 

 

Geschreven en geregisseerd door Stephen Merchant

Het is nog niet duidelijk of The Rock ook echt een substantiële rol in de film heeft, of dat 'ie maar even meedoet en zijn grootste scènes al in deze trailer zitten. Hij heeft de film in elk geval mede-geproduceerd. Deze worstelkomedie is grappig genoeg geschreven en geregisseerd door Stephen Merchant, met zijn iele voorkomen zelf bepaald geen worstelaar. Merchant kennen we natuurlijk als de man met wie Ricky Gervais al die geweldige tv-series heeft bedacht; The Office, Extras, Life's too Short en natuurlijk An Idiot Abroad.

 

Hoe maf het uitgangspunt van deze komedie ook klinkt, toch is de film gebaseerd op het leven van de Briste Saraya-Jade Bevis, die onder de naam Paige daadwerkelijk in de Amerikaanse WWE heeft geworsteld.

Op dit moment heeft Fighting With My Family nog geen Nederlandse releasedatum. In diverse andere landen komt de film al in februari en maart uit, dus wellicht is de komedie rond die tijd ook hier in de bioscopen te zien.