In de officiële 8-bit videogame van It is horrorclown Pennywise wellicht wat minder angstaanjagend, maar leuk is het zeker!

Article continues after the ad

It komt eraan

De afgelopen maanden werd ons al de stuipen op het lijf gejaagd met posters, plaatjes, teasers en trailers (zie hierboven). De eerste keer dat de gelijknamige bestseller van Stephen King werd verfilmd (1990), werd een complete generatie opgezadeld met een clownfobie. De nieuwe versie lijkt precies hetzelfde te doen met een nieuwe generatie horrorfans.

Om het voorpret (of liever: voorangst) vuurtje nog wat verder op te stoken, heeft Warner Bros. Entertainment een 8-bit videogame gelanceerd, waarbij 8-bit staat voor "zoals het er vroeger op je Nintendo uitzag". Kenners zullen de verwijzing direct herkennen: je stuurt een papieren bootje door het riool, waarbij je ballonnen moet doorprikken en obstakels juist moet verwijzen. Een van die obstakels is natuurlijk Pennywise zelf, al ziet die er in 8-bit nog niet zo heel angstaanjagend uit.

IMAX

It gaat op 7 september in Nederland in première. Afgelopen week werd nog bekend dat de film ook uitgebracht wordt in IMAX-formaat. Helaas is nog niet bekend of dat ook voor ons land gaat gelden. Op de website van bioscoopketen Pathé staat It nog niet tussen de aankomende releases op IMAX-formaat. In de tussentijd kun je via de link hieronder in ieder geval nog wat tijd doden met de It game!