Squid Game en John de Mol

Veel jongeren en jongvolwassenen zitten er flink tegenaan te hikken: een torenhoge studieschuld. Dutch Dagobert Duck John de Mol to the rescue! Talpa komt met een kennisquiz om jouw studieschuld (gedeeltelijk) af te tikken en... het neigt wel heel erg naar Squid Game.

Dat meldt TVGids op basis van een kandidatenoproep van Talpa. De vele twintigers en dertigers met studieschulden - die niet meer studeren - kunnen trouwens rustig door blijven huilen in hun hoekje: hun schuld valt buiten de boot bij ome John, zo lijkt het...

John de Mol betaalt je studieschuld

Voor wie is dit lekker bizar klinkende programma dan wel bedoeld? 4 is te veel, want zo heet de nieuwe show, is op zoek naar  "enthousiaste studenten", zo lezen we in de kandidatenoproep. "Vind jij het leuk om anderen te overtuigen? Heb je zelfvertrouwen in je eigen kennis en kan je goed samenwerken? Geef je dan nu op voor een nieuwe spelshow met onderhandelingsruimte voor je eigen gelijk en wie weet ga jij naar huis met een geldbedrag om jouw studieschuld (gedeeltelijk) af te lossen." Mensen met schulden die tegen elkaar strijden: iets zegt ons dat John Netflix-hit Squid Game ook al helemaal kapot-gebingd heeft.

Article continues after the ad

Hoe? Wat? Waar?

Het programma klinkt verder nog lekker vaag, maar dat zal velen niet boeien. Een kans om de studieschuld te verkleinen klinkt bijna te mooi om waar te zijn, maar goed, je moet als 'tegenprestatie' natuurlijk wel met je bakkes op de beeldbuis voor keihard oordelend twitter dat altijd meekijkt. Of dit programma belandt al vroeg op het tv-kerkhof en komt nooit op de buis, dat kan ook. Zoals Talpa's andere bizarre idee Laat je niet kisten, een programma waarin BN'ers hun eigen begrafenis meemaken. Dit kwam nooit van de grond en ligt nog altijd onder de grond.

Aanmelden voor 4 is te veel? Kijk dan hier.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.