Pikachu

Als jij een wat oudere iPhone hebt of nog gebruikmaakt van wat oudere Android- óf iOS-besturingssystemen, kun je Pokémon GO binnenkort op je buik schrijven. Gotta catch 'em all? Nee, forget it.

Article continues after the ad

De Pokémon-anime gaat nog altijd als een trein en ook Pokémon GO is still going strong. Ontwikkelaar Niantic komt in oktober met een nieuwe, grote update en dan is het over en uit voor sommige spelers, zo laat het bedrijf weten in een tweet.

Pokémon GO update

Smartphones die nog op Android 5 draaien, worden niet langer ondersteund. En voor iPhones dan? Nou, iOS 10 en iOS 11 kunnen de nieuwe update niet aan. En de iPhone 5S en iPhone 6 worden worden dan sowieso niet meer ondersteund, ook niet als die met een nieuwere versie van iOS werken.


En nu?

Klinkt allemaal best ingrijpend. Zitten er straks heel veel mensen zónder hun dagelijkse rondje wandelen aka Pokémon vangen? Nou, zo'n storm zal het ook weer niet lopen. Volgens Niantic gaat het om "een zeer klein percentage van de spelers die dagelijks spelen", zo verklapt de ontwikkelaar aan The Verge. Wie trouwens denkt: Pokémon GO, is dat geen vergane glorie? Nou... nee, niet bepaald! Volgens Niantic was 2019 het lucratiefste jaar sinds het spel in 2016 uitkwam!