Actrice dreigde met zelfmoord

Heather Locklear is dit weekend afgevoerd naar een ziekenhuis in Los Angeles, nadat ze dreigde zichzelf van kant te maken. De actrice is nu in opgenomen voor psychiatrisch onderzoek.

“Verward, hysterisch en gewelddadig”

Een familielid van de van Dynasty en Melrose Place bekende actrice belde op zondagmiddag naar 911 nadat de 56-jarige Locklear thuis “verward, hysterisch en gewelddadig” gedrag vertoonde. Ze zou zelfs op zoek zijn gegaan naar een pistool om zichzelf neer te schieten.

Rocksterhuwelijken

Het gaat al een tijdje niet zo lekker meer met de voormalige “all-American girl”; in februari werd Locklear nog gearresteerd omdat ze haar vriend zou hebben mishandeld. En dat terwijl Heather altijd zo braaf leek?! Dat viel best mee natuurlijk, want Locklear was mede bekend door haar huwelijken met rocksterren. Zo was ze van 1986 tot 1993 getrouwd met Mötley Crüe-drummer Tommy Lee, (later de man van Pamela Anderson) en trad ze in 1994 in het huwelijk met Bon Jovi-gitarist Richie Sambora. Dit huwelijk strandde in 2006, waarna ze nog vijf jaar een relatie had met haar Melrose Place tegenspeler Jack Wagner.

Afkickkliniek

Na het akkefietje van begin dit jaar meldde ze zich in maart bij een afkickkliniek. Uit deze tijd dateert ook het bovenstaande ‘mugshot’. Het is niet de eerste keer dat de voormalige steractrice in de put zit; in 2008 had ze ook al zelfmoordneigingen, die door haar arts tijdig bij 911 gemeld werden. En volgens Gossipmedia TMZ.com en Radar werd in 2012 ook al een keer vanuit huize Locklear naar 911 gebeld omdat Heather onwel zou zijn geworden nadat ze alcohol met medicijnen had gemixt.

Stuntvrouw Olivia Jackson heeft de makers van Resident Evil: The Final Chapter uit 2016 aangeklaagd naar aanleiding van een ingrijpend ongeluk op de set. Hierbij raakte Jackson een arm kwijt. Daarnaast heeft ze ook sinds het ongeval last van chronische rugklachten. Bovendien heeft ze een flink litteken op haar gezicht, en ook nog eens een gigantisch litteken op de linkerkant van haar sleutelbeen.

Ongeval waarbij motor op mobiele camera inreed

Het ongeluk gebeurde tijdens de opnames van deze laatste Resident Evil-film in Zuid-Afrika in 2015. Jackson zat als stunt-double voor Milla Jovovich op een motor waarmee ze tegen een mobiele filmcamera aanknalde. Het gaat dan vermoedelijk om de opnames van de onderstaande scène:

 

2.45 miljoen aan schadevergoedingen

Al geruime tijd doet Jackson op Instagram verslag van haar langzame genezingsproces. Nu heeft ze ook besloten om de nodige betrokken partijen voor de rechter te slepen: zo heef ze niet alleen de productiemaatschappij en het stuntbedrijf aangeklaagd, maar ook de man die de camera bestuurde, en ook regisseur Paul WS Anderson. In totaal wil Jackson 2.45 miljoen aan schadevergoedingen. Volgens de man die de camera bestuurde reed Olivia op hoge snelheid ten tijde van de botsing en zou het ongeval niet gebeurd zijn als ze geremd had. De zaak zal in de loop van 2019 voorkomen.

 

 

De bittere ironie wil dat Jackson eerder ook al als stuntvrouw meedeed aan Mad Max: Fury Road, waar ze de stunt-double was voor Charlize Theron’s Imperator Furiosa, een personage dat ook maar één arm heeft.

In september barstte de paniek los onder DC-fans toen geruchten opdoken dat Henry Cavill het gehad zou hebben met zijn rol als Superman. Ook hier op de redactie zorgde dit nieuws natuurlijk voor hysterische drama's, want wij maken er geen geheim van groot fan te zijn van de stalen acteertalenten van de Brit met de brede kin. Volgens zijn Justice League-teamgenoot Jason Momoa klopt er echter geen bal van deze boze verhalen. Gelukkig maar.

 

“Absoluut niet waar”

Het Amerikaanse Entertainment Tonight vroeg de Aquaman-ster hoe het zat met deze geruchten, en Khal Drogo liet er geen misverstand over bestaan: “Hij stopt absoluut niet. Hij is dol op dat personage, en hij stopt niet, 100% zeker”. De geruchten zijn volgens Jason dus “Absoluut niet waar”. Nu zou het kunnen dat de wens hier een beetje de vader is van de gedachte, en dat Momoa gewoon heel hard hoopt dat zijn co-ster er niet de brui aan geeft. Want dan zou de toekomst van de Justice League-franchise ook meteen op losse schroeven komen te staan. Maar we hopen gewoon heel hard met hem mee dat hij gelijk heeft.

In 2019 duidelijkheid over Ben Affleck als Batman?

Over afvallige Justice League-acteurs gesproken: ook over Ben Affleck gaan al lange tijd geruchten dat hij nul zin heet om nog Batman te spelen. Zoals bekend gaat het al een paar jaar ontzettend stroef met de nieuwe solo-film rond de Vleermuisman, maar daar valt nu toch weer iets positiefs over te melden: de nieuwste versie van het script zou voor het eind van dit jaar af zijn. Begin 2019 verwachten we dus duidelijkheid over wat er met deze film gaat gebeuren. Met Aquaman gaat het gelukkig wel goed: de film wordt goed ontvangen en trekt sinds gisteren stampvolle zalen, en Momoa voelt zich als een vis in het water met deze rol, dus die zal nog wel in zin voor een paar “sea-quels”.