True Blood

Nog niet eens zo héél lang geleden nam de wereld afscheid van de vampiers van fantasy-dramaserie True Blood, maar binnenkort kunnen we onze tanden opnieuw in deze serie zetten. HBO werkt namelijk aan een... reboot!

Article continues after the ad

Dat claimt althans het doorgaans goed ingevoerde Variety. True Blood, waarin vampiers vechten voor gelijke rechten in een wereld vol mensen, feeën, shapeshifters, weerwolven en andere bovennatuurlijke wezens, duurde van 2008 tot en met 2014.


Uit de kist komen

In de originele reeks volgden we het leven van de telepatisch begaafde Sookie Stackhouse (Anna Paquin), die valt voor de vampier Bill Compton (Stephen Moyer). Fun fact: de vonken vlogen er vanaf bij Sookie en Bill, maar ook in real life-sprongen ze over. Sinds 2007 zijn Anna en Stephen een setje, maar dat terzijde. Binnenkort kunnen de vampiers weer uit hun kist klimmen voor een heuse reboot op HBO, vermoedelijk dus ook weer met Sookie en Bill, maar dan gespeeld door andere acteurs.

Nog niet bevestigd

De show, die van Alexander Skarsgard en Joe Manganiello (en hun blote basten) grote sterren maakte, was altijd vrij populair. Er kwam later zelfs nog een musical-versie. Voordat je nu héél enthousiast wordt van dit reboot-nieuws: we moeten een kleine kanttekening plaatsen. HBO wilde niet reageren op de scoop van Variety, dus vooralsnog is niets bevestigd. Wat Variety wel alvast weet te vertellen? Roberto Aguirre-Sacasa, de man achter Riverdale en Chilling Adventures of Sabrina, is één van de schrijvers. Ook keert showrunner van de OG-reeks Alan Ball terug als 'executive producer'. 

Wanneer de True Blood reboot uitkomt, is nog niet bekend. De originele serie is trouwens te zien op Ziggo Movies & Series XL!