Het tweede seizoen van Westworld is nét bezig, maar de sciencefictionserie is al verlengd met een derde seizoen!

Article continues after the ad

Het eerste seizoen Westworld trok gemiddeld ruim 13 miljoen kijkers voor HBO. Da’s indrukwekkend, aangezien HBO’s hitserie Game Of Thrones dit gemiddelde pas in het derde seizoen oversteeg. Van het tweede seizoen zijn nog maar twee episodes verschenen, maar deze worden nóg hoger aangeslagen dan het eerste seizoen.

Natuurlijk zijn er in de tussentijd (mede door Game Of Thrones!) meer HBO-abonnees bijgekomen, maar toch! Aangezien de avonturen in Westeros volgend jaar tot een spectaculair einde komen, hoopt HBO dat Westworld qua populariteit één van de opvolgers kan worden. Wat ons betreft wel!

Hit ‘em where it hurts

In het tweede seizoen van de spannende serie grijpen de robotinwoners van Westworld definitief de macht in het ‘pretpark voor volwassenen’. De eigenaren zijn niet van plan hun miljardeninvestering zomaar op te geven, en grijpen hardhandig in. De robots smeden een plan om hun onderdrukkers te raken waar het zeer doet: buiten Westworld, in de ‘normale’ wereld.

In het tweede seizoen maakt ook actrice Katja Herbers haar opwachting: zij speelt een doorgewinterde bezoekster van het park met de naam Grace. Vooralsnog is haar rol in het grotere geheel van de serie nog een groot vraagteken.

Het tweede seizoen van Westworld is momenteel te zien via HBO. In Nederland zit de zender in het Movies & Series (X)L-pakket van Ziggo. Elke maandag staat er een nieuwe aflevering van de serie klaar!