In het nieuwe kalenderjaar kunnen Nederlandse tv-kijkers geen gebruik meer maken van de betaalzenders van HBO, dat onder meer Game of Thrones uitzendt.

Article continues after the ad

Wat nu?

Tegenover Tweakers heeft HBO het stoppen van zowel HBO Nederland bv als de betaalzenders en de streamingopties bevestigd. HBO en mede-eigenaar Liberty Global, het moederbedrijf van Ziggo, noemen "zakelijke redenen" voor de beslissing om er per 31 december mee te stoppen. Meer uitleg hebben we nog niet. Telecomaanbieders bij wie het abonnement in het pakket zit inbegrepen, moeten hun abonnementen dus gaan aanpassen voor het nieuwe jaar.

Maar de vraag waar we natuurlijk écht mee zitten, is: wat gebeurt er met onze geliefde Game of Thrones en andere hitseries als The Leftovers en Girls? Goed nieuws: Ziggo gaat vanaf 1 januari 2017 HBO-series en -films blijven aanbieden met een licentie. Hoe dat precies gaat werken, wil de kabelaar nog niet zeggen. Hoe de constructie eruit gaat zien en hoeveel het gaat kosten, maakt Ziggo uiterlijk eind november bekend, aldus de Ziggo-woordvoerder tegen Tweakers. Wordt vervolgd!