De hackers die onlangs inbraken in de servers van HBO, proberen de zender onder druk te zetten. Vandaag gooiden ze onder meer nieuwe afleveringen van de komedieserie Curb your Enthusiasm online. Eigenlijk zouden deze in oktober pas uitgezonden worden.

Article continues after the ad

Pijnlijk verhaal voor de Home Box Office, maar da’s nog niet alles. Één aflevering van de comedy Insecure verscheen online, net als meerdere delen van Ballers. Ook shows die nog in première moeten gaan zijn al te kijken.

The Deuce, over de pornoscene van New York in de jaren 70 (met James Franco en Maggie Gyllenhaal) en Barry, een komedie over een ex-huurmoordenaar die bevriend raakt met jonge acteurs in LA, zijn nu gelekt. Eerder circuleerden er al scripts van Game of Thrones, dus het is afwachten of er de komende weken nog meer naar buiten komt.

Lichtpuntje

Voor HBO is er echter ook goed nieuws. In India zijn vier mensen gearresteerd die waarschijnlijk twee weken geleden een aflevering van Game of Thrones online knalden. Ze worden verdacht van bedrog en computervredebreuk. De vier verdachten werk(t)en bij een bedrijf in Mumbai, dat beeldmateriaal voor apps beheert. In de gestolen beelden was duidelijk een watermerk van een Indiase televisiezender te zien, dus de speurtocht heeft waarschijnlijk niet erg lang geduurd.

In een reactie liet HBO geen zin hebben om te reageren op elke actie van de hackers. Men vindt de hack erg vervelend, maar het bedrijf onderhandelt niet met de digitale inbrekers. Even door de zure appel heenbijten!