De nieuwste aflevering van Game of Thrones was met slechts 50 minuten de kortste ooit. Maar dat was genoeg voor de makers om een veldslag af te leveren die de kijkers ademloos achterliet! (Let op: bevat spoilers!)

Article continues after the ad

Drakenmoeder

Ondanks dat ‘The Spoils of War’ met 50 minuten op de klok de kortste aflevering was uit de geschiedenis van de serie, hadden de fans niets te klagen! Broers en zussen vielen elkaar weer in de armen, Brienne en Arya demonstreerden hun zwaardvechtkunsten en Jon Snow wist Daenerys eindelijk ervan te overtuigen dat ze de krachten moeten bundelen tegen de White Walkers. Maar het beste werd voor het laatst bewaard: een epische veldslag tussen de Drakenmoeder en het leger van Jaime Lannister!

Vuurzee

In deze veldslag deed de Drakenmoeder haar naam eer aan. Jaime en zijn mannen waren geen match voor Daenerys en haar draak Drogon. In een allesverzengende vuurzee kregen de fans eindelijk te zien waar de draken toe in staat waren. De veldslag deed niet onder voor legendarische confrontaties die we zagen in Battle of the Bastards en Hardhome. In een prachtige achter-de-schermen-video onthullen de makers van Game of Thrones hoe het er achter de schermen aan toe ging tijdens het opnemen van deze adembenemende finale!

F-16

In de video vertelt showrunner David Benioff dat hij een simpel uitgangspunt had voor de veldslag: ‘Wat zou er gebeuren als iemand een F-16 meenam naar een middeleeuwse oorlog?’. Vervolgens gaat de video uitgebreid in op alle elementen die dit spektakel tot leven moesten wekken: van de stunts en de paarden tot het camerawerk en de digitale effecten. Al het harde werk werd beloond, want de fans op Twitter raakten niet uitgepraat over deze aflevering!