HBO gaat na jarenlang aarzelen toch wel een Deadwood-film maken. Dit maakte de betaalzender vandaag bekend. Opnames moeten al in oktober van start gaan zodat de film in het voorjaar van 2019 te zien kan zijn.

Article continues after the ad

Nee, echt waar!

Fans van de populaire westernserie zullen nu vast denken “Ja maar héla, dat hebben we jullie eerder horen zeggen”, en dat klopt: in januari 2016 riepen we immers ook al dat er een afsluiter van de serie zou komen in de vorm van een speelfilm. En toen kwam er vervolgens niets van terecht. Maar nu is het echt zo, want het Hoofd Programmering van HBO heeft het zelf bekend gemaakt. Volgens deze Casey Bloys zijn ze helemaal klaar om te gaan met die banaan: “Iedereen heeft heel hard gewerkt om dit te laten gebeuren. Het was een logistieke nachtmerrie om alle castleden bij elkaar te krijgen, maar we zijn eruit.”

Script is klaar

Het script voor de film lag er al een tijdje, want bedenker David Milch had dit vorig jaar al ingeleverd. Bloys is er vast razend enthousiast over: “Ik wilde een script dat echt op zichzelf kon staan, en ik ben blij om te zeggen dat David daar helemaal in geslaagd is. Het is een geweldig script!”, aldus de HBO-bons.

Goudkoorts

Deadwood werd tussen 2004 en 2006 uitgezonden, en vertelde over de goudkoorts die een dorpje in de staat South Dakota in een greep hield, met alle gevolgen van dien. Hoofdrolspelers waren onder meer Timothy Olyphant en Ian McShane. Met de laatste aflevering van het derde seizoen stopte de Western-serie in één keer nogal abrupt. Later bleek dat David Milch veel te kort vantevoren te horen kreeg dat de serie geen vierde seizoen zou krijgen, en daarom werd hals over kop een einde verzonnen - dat volgens veel fans nogal te wensen overliet. In 2019 komt dan eindelijk de herkansing!