Lost- en The Leftovers-maker Damon Lindelof publiceerde gisteren al een mysterieuze Watchmen-foto op zijn Instagram-account. Nu meldt Variety dat zender HBO een pilot heeft besteld van de gelijknamige superhelden-comic.

Article continues after the ad

Ja! Nee..? Toch ja

Sinds juni gaan er al geruchten dat Lindeloff aan een Watchmen-serie werkt. Een maand later werd er ineens gezegd dat-ie toch een beetje koudwatervrees kreeg, maar nu lijkt het plotseling wel te zijn bevestigd. Hoe dan ook, comic-liefhebbers zullen ongetwijfeld erg blij zijn met dit nieuws.

Watchmen

Watchmen wordt al jaren gezien als één van de beste superhelden-comics ooit. Het speelt zich af in een alternatieve realiteit, waar de opkomst van een stel gemaskerde helden (The Minutemen en later The Watchmen) aan het begin van de 20ste eeuw de loop van de geschiedenis drastisch verandert. Zo wint Amerika de Vietnam-oorlog en blijft Nixon tot de jaren 80 president.

Verhaal

Het verhaal begint wanneer The Watchmen inmiddels hun beste tijd hebben gehad. Superheld spelen zit er niet meer in: voor eigen rechter spelen wordt namelijk streng bestraft door de autoriteiten. Wanneer één van de ex-helden, The Comedian, wordt vermoord in zijn appartement, is het aan de rest van de (inmiddels gepensioneerde) Watchmen om uit te zoeken wie hem een kopje kleiner heeft gemaakt.

HBO doet superhelden?

Superhelden? Is dat wel iets voor HBO? Zeker! Watchmen is namelijk niet geschikt voor kinderen. De reeks schuwt geen grof geweld, gescheld of seks. Daarnaast focust het zich ook op een ensemble-cast in plaats van één hoofdpersonage. Zou het dus kunnen dat Watchmen in 2020 het gapende Game of Thrones-gat gaat opvullen? Let’s hope so.

Batman v. Superman-regisseur Zack Snyder verfilmde de reeks ook al in 2009.