Geweldig nieuws voor Game of Thrones-fans: HBO heeft de eerste aflevering voor een prequel-serie besteld. Fans die bang waren dat ze na het volgend jaar te verschijnen achtste en laatste seizoen in een zwart gat terecht zouden komen, kunnen gerustgesteld zijn.

Article continues after the ad

Age of Heroes

Bedenker George R.R. Martin gaat de serie schrijven en produceren samen met de Britse scenariste Jane Goldman, bekend van onder meer X-Men: First Class,Kick-Ass en de Kingsman-films. Deze prequel-serie gaat zich duizenden jaar voor de huidige serie afspelen, vermoedelijk rond de tijd van The Age of Heroes en The Long Night. Het wordt dus niet zo'n prequel die zich vlak voor de oorspronkelijke serie afspeelt. We hoeven dan ook niet bang te zijn dat ze voor allerlei iconische personages nieuwe acteurs casten die er voor geen meter op lijken.

Wel weer White Walkers

In het officiële persbericht maakt HBO ons lekker met de volgende omschrijving: “De serie vertelt hoe deze wereld afgleed van een gouden tijdperk van helden naar hun moeilijkste tijd. Eén ding is zeker: of het nou gaat om de gruwelijke geheimen uit de geschiedenis van Westeros, of om de ontstaansgeschiedenis van de white walkers, om de mysteries uit het Oosten, of om de legendes rond de Starks... Het wordt niet het verhaal dat we denken te kennen...

” We weten dus al dat zowel de familie Stark als de white walkers weer een grote rol in deze serie gaan spelen.

Nog vier andere prequel-series

Het Amerikaanse vakblad Entertainment Weekly heeft alvast de hele tv-serie en boekenserie nog eens van achter naar voren doorgespit en verwacht dat we nu personages zullen zien als Bran the Builder, de allereerste Stark die zowel The Wall als Winterfell heeft gebouwd, Lann the Clever die de Lannister-clan in het leven riep, de Grey King en krijger Azor Ahai, die de strijd tegen de white walkers leidde. Oké dit begint heel vet te klinken. En het wordt nog mooier want HBO zou hiernaast plannen hebben voor nog vier andere prequel-series. Het zal minstens tot 2020 duren voordat de eerste aflevering te zien zal zijn.