De 19-jarige actrice Amandla Stenberg (bekend van The Darkest Minds en Everything, Everything) heeft een pittige rol te pakken. Binnenkort is ze namelijk te zien in de film Where Hands Touch, wat zich afspeelt in Duitsland in 1944.

Article continues after the ad

Where Hands Touch gaat over de 15-jarige Leyna: een dochter van een witte, Duitse vrouw en een zwarte, Amerikaanse vader. Als één van de weinige getinte mensen in haar omgeving, heeft ze moeite met het vinden van haar plaats in Nazi-Duitsland. Wanneer ze onverwacht verliefd wordt op Lutz, een aanhanger van de Hiterjugend, loopt ze gevaar. Niet alleen moeten ze oppassen voor de haat van de Nazi's, ook de vader van Lutz, een hoogstaande SS'er, is niet blij met de romance.

Regisseur Amma Asante vond het erg belangrijk om dit verhaal over een zwarte vrouw in Nazi-Duitsland te vertellen: "Ons bestaan tijdens bepaalde belangrijke momenten in de geschiedenis is amper erkend. Belangrijke ervaringen en identiteiten hebben nooit een plek op het witte doek gekregen." Volgens Asante is het dan ook niet bedoeling om Nazi's op wat voor manier dan ook te romanticeren, maar eerder om het leven van een minderheid als zwarte mensen in Nazi-Duitsland te belichten.

In Amerika verschijnt de film op 14 september in de bioscoop. Het is nog even afwachten wanneer de film in Nederland verschijnt.