Naya Rivera

Het Amerikaanse People heeft het volledige autopsie-rapport van de onlangs overleden Glee-actrice Naya Rivera in handen. Nu weten we onder meer dat ze in de laatste minuten van haar leven om hulp schreeuwde.

Article continues after the ad

In het rapport staat ook dat ze met haar laatste krachten haar 4-jarige zoontje in veiligheid bracht nadat ze samen een stukje gingen zwemmen in een meer in Californië wat vervolgens - waarschijnlijk door onderstroom - volledig misging. Het jongetje, Josey, heeft nu aan het onderzoeksteam verteld wat hij zich nog kan herinneren van de momenten voor Naya's dood. 

Om hulp schreeuwen

Josey zegt onder meer dat ze samen tot drie telden om van het bootje af te kunnen springen en dat Naya hem terug de boot op stuurde. ‘Ze hielp hem erop te komen, vervolgens hoorde hij haar ‘help’ schreeuwen en stak ze nog een arm in de lucht. Daarna verdween ze in het water’, staat in het onderzoeksrapport. De eigenaren van de boot vonden Josey uren later, al slapend met een veiligheidsvestje aan.

Vertigo

Naya verkeerde volgens het rapport in goede gezondheid. Wel leed ze aan 'vertigo' (duizeligheid), zo weten we nu. En die duizeligheid werd altijd erger wanneer ze zich in water bevond. "De overledene zou last van duizeligheid hebben tot het punt van braken, maar ze leerde de symptomen onder controle te houden met medicijnen", stellen de onderzoekers. Ze beschouwden Naya als "een goede zwemmer" en zelfmoord is absoluut uitgesloten. Meer details uit het rapport kun je hier lezen.